Fedmeproblemer i Japan kan måske blive et nyt marked for Korsørvirksomheden Ergolet. Det foreslår en gruppe erhvervsøkonomi-studerende, som har deltaget i et undervisningsforløb sammen med virksomheden.
I Japan kan man blive tvunget på slankekur af loven, og hvorfor ikke bruge Ergolets genoptræningssele Ergo-Trainer til at træne overvægtige japanere. Det foreslår en gruppe erhvervsøkonomi-studerende, som har deltaget i et undervisningsforløb, hvor studerende fra Syddansk Universitet, University College Sjælland og Erhvervsakademi Sjælland har budt ind med ideer til, hvordan Ergo-traineren kunne produktudvikles.
– Vi har lært rigtig meget af det her forløb. Normalt er det meget teori, som vi arbejder med, men her har vi fået mulighed for at få fingrene ned i et rigtigt produkt, som vi har kunnet arbejde med. Det har været spændende, siger Christine Harboe-Jepsen, som sammen sine medstuderende Camilla Nykjær Therkildsen, Martin Omø og Andreas Rosengaard står bag det vindende projekt.
I alt 16 grupper fra sygepleje-, pædagog, multimediedesigner og erhvervsøkonomi-uddannelserne deltog i Ergolet-forløbet og fremlagde deres idé fredag i det tidligere posthus ved stationen i Slagelse. Forløbet med de studerende har ikke kun lært de studerende en masse. Det har virksomhedens administrerende direktør Peter Harwith også.
– Der kan kun være en vinder, men vi har lært lige så meget af hele det her forløb, som de studerende. Og ikke kun af vindergruppen projekt. Der har været mange ideer, som vi ikke selv havde fået. Vi vil nu gå hjem og overveje, om nogen af projektideerne er så gode, at vi skal sætte dem i gang, siger Peter Harwith.
Det var første gang, at Slagelse Kommune gennemførte et uddannelsesforløb i samarbejde med en virksomhed. Den slags samarbejde er det forventningen, at der skal være meget mere af i Campus Slagelse, der langsomt er ved at tage form i området omkring stationen. Her er det meningen, at virksomheder og studerende skal arbejde tæt sammen.
– Vi tror på, at hvis vores virksomheder og uddannelser arbejder sammen, så får vi og virksomhederne tilført nye ideer, som måske kan blive til arbejdspladser. Og Ergolet-forløbet har også vist, at de studerende har noget at byde ind med, og at virksomhederne kan få tilført ny viden, hvis de arbejder sammen med uddannelsesinstitutionerne, siger borgmester Stén Knuth (V).