Onsdag kl. 14.00 blev det slået fast, at FCV er erklæret gået konkurs. Pengemanden Kurt Andersen indgav konkursbegæringen, som skifteretten i Næstved onsdag skulle tage stilling til; og selvom lokale kræfter arbejdede lige til det sidste på at rejse det 15 millioner store beløb, der manglede i klubkassen, så var det ikke nok – og skifteretten i ærkerivalernes by, Næstved, kunne slå fast, at FCV kunne erklæres konkurs.
Nedrykning til Sjællandsserien
Det betyder, at FCV fra og med onsdag er tvangsnedrykket til Sjællandsserien og samtlige medarbejdere i staben, herunder spillere, trænere etc., er fritstillet.
I 1. division bliver nedrykningen annulleret, sådan at alle hold i divisionen er sikre på overlevelse efter denne sæson.
Mangt en ekspert og lokale journalister har allerede været på banen med analyser og kommentarer om FC Vestsjællands nedtur; her er der generel enighed om den fejl, som klubben begik ved at hente Kurt Andersen ind og bygge en klub op omkring de ressourcer, som pengemanden måtte besidde. Anken er, at der har været et for svagt grundlag for en klub på det niveau – og man vidste, at Kurt Andersens investeringer var på lånt tid.
Livet leves forlæns, men må forstås baglæns
Man siger nu engang, at livet skal leves forlæns, men må forstås baglæns; og ud fra denne visdomssætning må naturligvis også hele sagen om FC Vestsjælland forstås. Da Kurt Andersen i sin tid lagde pengene på bordet, har der kun været et klart svar; et rungende ja, tak! Og det er med god grund.
Fodbolden i Slagelse Kommune har altid været et samlingspunkt, der forener på kryds og tværs af segmenter – og det er ingen hemmelighed, at ambitionerne for Slagelse altid har været at have et hold i én af de bedste rækker i Danmark.
Da Kurt Andersen tilbød en millioninvestering over flere år i den vestsjællandske klub, er det klart, at man ikke kunne takke nej. Udsigten til at få et hold i superligaen har glædet både erhvervsfolk og politikere, så det er svært at forestille sig, at bestyrelsen overhovedet har haft valget; kunne man forestille sig den daværende bestyrelsesformand gå ud til slagelseanske medier og erklære, at man var gået glip af masser af eksponering på nationalt plan, fordi man ikke havde et stærkt nok grundlag? Det tror jeg næppe.
Bestyrelsen traf dog den rette beslutning med sit ja. Det er tilladt at tænke stort; også i Slagelse. Det er tilladt at drømme; også i Slagelse.
SBI lever endnu
Og drømmene lever videre på plænerne bag Slagelse Sygehus, hvor hundredvis af børn og unge hver uge giver den en skalle på fodboldbanerne.
SBI skal nu igang med én lang vandring mod divisionerne, og i Slagelse samt på Dit Slagelse støtter vi naturligvis denne vandring med alt, hvad vi har.
/Johansen