Antallet af mennesker, der kommer til skade i trafikken, skal halveres frem mod 2020. Det er målet med kommunens nye trafiksikkerhedsplan.

trafikI gennemsnit kommer 3-4 til mennesker til skade på vejene i Slagelse Kommune hver måned hele året rundt. Men det tal skal halveres frem mod 2020. Det er det ambitiøse mål i Slagelse Kommunes trafiksikkerhedsplan, som netop nu er i høring. Derfor skal pengene til trafiksikkerhed i de kommende fire år først og fremmest bruges der, hvor politiets statistikker viser, at der sker flest uheld.

– Vi vil gøre noget der, hvor problemerne er størst. Derfor vil vi prioritere tiltag, som giver mest mulig trafiksikkerhed for pengene. Det vil sige, at pengene skal bruges der, hvor der sker flest ulykker, og der, hvor vi kan spare flest mennesker for at komme til skade, siger Henrik Brodersen(O), formand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget.

Allerede i år sætter kommunen ind de første 19 steder. I alt 39 kryds, rundkørsler og farlige trafiksteder er udpeget som kritiske steder, hvor forskellige typer af tiltag over de næste fire år skal være med til at forbedre trafiksikkerheden. Derudover skal målrettede kampagner også sætte fokus på trafikanternes adfærd.

– Trafiksikkerhed er ikke kun et spørgsmål om at lave vejbump og trafiklys. Det er også vigtigt, at vi kører hensynsfuldt og er opmærksomme på medtrafikanterne. Derfor vil vi også iværksætte kampagner, som skal påvirke trafikanternes adfærd, siger Jørn-Ole Didriksen(V), formand for Trafiksikkerhedsrådet.

Trafiksikkerhedsplanen skal sikre, at der arbejdes systematisk med uheldsbekæmpelse frem til 2020. Planen er blandt andet baseret på indberetninger fra borgere, lokalråd og institutioner, og den er i høring frem til den 29. marts. Læs mere om trafiksikkerhedsplanen på slagelse.dk/trafiksikkerhedsplan