Mens der rundt om i landet bygges store multiarenaer for at kunne tiltrække og tilbyde flere kultur- og sportsevents, så har Slagelse Kommune i stedet valgt at gå en anden vej og investerer yderligere i en række af kommunens unikke faciliteter for at booste kultur- og fritidsområdet. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

GuldagergaardI stedet for at bygge nyt, som mange andre kommuner, går Slagelse Kommune i en anden retning og prioriterer at fokusere på det, som kommunen allerede råder over af unikke fritids- og kulturtilbud. På Kultur-, Fritids- og Turismeudvalgets seneste møde blev det besluttet at give økonomisk støtte til nuværende faciliteter herunder montrer til kunstgenstande på Guldagergaard, opgraderinger i Slagelse Svømmehal, renovering af skulpturer og formidling af kunstruter. Samtidig arbejdes der fokuseret på at udnytte stadionområdet bedst muligt i fremtiden.

Mest muligt ud af faciliteter og økonomiske midler
– I udvalget ønsker vi at booste det, som vi allerede har frem for kun at fokusere på nyinvesteringer. Vi er ambitiøse, men vælger også at fokusere på at få mest muligt ud af både de faciliteter, som vi har, men i høj grad også de midler, som vi har til rådighed. Bl.a. skal vi have udviklet Slagelse idrætspark med en god håndfuld interessenter, som alle kan styrke og bidrage til, at vi kommer godt fra start og får bygget projektet op nedefra, så vi arbejder ud fra et godt funda-ment, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).

Tæt dialog om fremtidigt samarbejde
– Vi har rigtig meget at byde på inden for Kultur- og Fritidsområdet. Det skal vi selvfølgelig fortsætte med, og derfor er vi også nødt til at kigge på, hvad vi har og hvordan vi kan gøre det endnu mere attraktivt og nærværende for vores borgere og mulige tilflyttere. Jeg ser bl.a. meget frem til selve arbejdet med, hvordan vi bedst muligt udnytter vores stadionområde, og der er vi lige nu i dia-log omkring med både interessenter, foreninger m.fl. så vi kan få lagt en god plan i fællesskab, som vi starter med på den anden side af sommerferien, siger medlem af Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Lis Tribler (A).