John-Dyrby-2048

Et par medlemmer af Venstres byrådsgruppe hævder, at Slagelse Kommune efter sidste kommunevalg var et håndværkertilbud og underforstået, at Venstre nærmest overtog en ruin efter valget. Lidt underligt, da Venstre reelt sad på flertallet i byrådet flere år før valget og gennem flere budgetforlig tog medansvar for økonomien, men det er jo nok sådanne lidt absurde påstande, der opstår, når der går valgkamp i debatten.

Det billede må stå for Venstres egen regning.

Jeg er uenig og mener på ingen måde, at Lis Tribler afleverede et ”håndværkertilbud” – tværtimod så afleverede Lis et godt vedligeholdt hus, som stod på et solidt fundament. Der er plads til forbedringer, og der er udfordringer forude, men det er ikke værre end de udfordringer Lis stod over for i 16 år.

Jeg er dog blevet spurgt, om jeg mener, at Venstre afleverer et ”håndværkertilbud”, når det nye byråd træder sammen den 1. januar 2018. Det ville være fristende at sige ja, men det ville ikke være i overensstemmelse med sandheden. Slagelse Kommune er IKKE et håndværkertilbud, men derimod et hus, der stadig står på et stabilt fundament dog med nogle skrammer og behov for renoveringer. Men Slagelse er på mange måder en fornuftig administreret kommune. Vi har en fantastisk beliggenhed, vi har stadig en nogenlunde økonomi, og vi har faktisk stadig politikere, der både har visioner og modet til at sætte handling bag ordene.

Der er mange ting, jeg synes burde være anderledes; og som jeg ville gøre anderledes, hvis jeg var borgmester – bl.a. den økonomiske styring og tab af likviditet – men det er ikke ensbetydende med, at Slagelse Kommune er et håndværkertilbud. Jeg har fuld tiltro til vores medarbejdere, til vores forvaltning, og deres håndtering af den daglige ledelse af Slagelse Kommune. At jeg så mener, at der mangler politisk lederskab, er en anden sag.

Der er således ingen grund til at male fanden på væggen, men jeg vil naturligvis fortsætte med at gøre opmærksom på de ting, vi kan og bør gøre anderledes og bedre i byrådet. Jeg kommer dog ikke til at kalde Slagelse Kommune et håndværkertilbud.

John Dyrby Paulsen
Borgmesterkandidat (A)