kff&o (3) (1)

Han blev som den første i Danmark registreret som osteopat og har siden 1989 været klinikejer. Siden 1994 har Steen Steffensen hjulpet patienter med alverdens skavanker i Klinik for fysioterapi og osteopati på Bagervej i Slagelse. Men med udgangen af maj var det slut, Steen Steffensen gik på pension og overdrog klinikken til 36-årige Christian Olesen, der er uddannet fysioterapeut og siden marts sidste år ligeledes har behandlet patienter på Bagervej.

Den nye indehaver af klinikken har allerede allieret sig med fysioterapeut Rasmus Funch og fysiurgisk massør Claus B. Nielsen, som fremadrettet vil være en del af besætningen på Bagervej.

– Jeg vil gerne prøve at sætte nye standarder for behandling. I stedet for bare at kigge på knæskaden, så vil vi kigge på, hvorfor knæskaden er opstået, forklarer Christian Olesen og uddyber:

– Jeg vil gerne have, at vi er dem, som byder på en lidt anderledes tilgang til behandlingen. Vi skal være specifikke, vi skal ikke sætte patienterne i samme boks, da problemerne stammer sjældent fra samme baggrund.

 

Fra Reden til Slagelse

Christian Olesen er uddannet fysioterapeut. Det samme er Rasmus Funch, der senest har arbejdet ved Nyborg Fysioterapi & Træning.

– Ved siden af jobbet har jeg været frivillig behandler på Reden i Odense, som er et værested for udsatte kvinder, fortæller han og fortsætter:

– Jeg har desuden netop underskrevet en kontrakt med forsvaret, som gør, at jeg fra den 1. august bliver ansat som fysioterapeut ved forsvarsreserven og kan komme til at fungere som kaptajn på internationale missioner.

 

Kroppen som en helhed

Det nye trekløver på Bagervej har den samme tilgang til behandlingen af patienterne.

– Kan et løbeknæ i virkeligheden skyldes et gammelt vrid i anklen. Kan det skyldes arvæv efter en blindtarmsoperation, der påvirker bækkenets og hoftens funktion, eller kan det være en lokal overbelastning. Det er svært at spå om, men i mine øjne må man finde og behandle den udløsende faktor, forklarer Rasmus Funch.

– Det fysiske velvære har en positiv afsmittende effekt på den daglige funktion og resultatet er ikke alene en bedre fysisk funktion, men også en øget selvaccept. Velvære hænger sammen med forebyggelse af smerte og skader – og effektiv behandling, hvis de alligevel opstår, fortæller fysiurgisk massør Claus B. Nielsen.

Og de tanker går godt i spænd med den kommende klinikejers tanker.

– Det er udfordringen med at drive en klinik til noget unikt og anderledes, som driver mig. Jeg vil gerne have at folk fra Fyn og København kommer til os, fordi de har hørt, at vi kan hjælpe og behandlingen virker, slutter Christian Olesen.

 

Klinik for fysioterapi og osteopati har åbent mandag-lørdag. Tirsdag til kl. 22.00 og torsdag til kl. 20.00.