Jobcenter Slagelse har ansat to rekrutteringskonsulenter til at få ledige hurtigt i job – de står bag en udvidet rekrutteringsservice, der yder sparring med virksomheder og screener jobkandidater. rekrutteringskonsulenter

Før i tiden var mulighederne for at søge nye medarbejdere gennem jobcentrene begrænset til at lægge ledige stillinger på jobnet.dk eller få ubehandlede CV’er til gennemsyn. Men nu hjælper de to rekrutteringskonsulenter med at sikre, at virksomhederne kun får relevante kandidater.

– Virksomhedsservice i Slagelse drejer sig om at lette virksomhedernes adgang til den rette arbejdskraft. Det giver virksomhederne mulighed for at udvikle sig og kommer dermed både virksomhederne, Slagelse Kommune og borgerne til gode. Vi hører løbende om analyser, der peger på at der er så og så mange forgæves rekrutteringer. Det bekymrer mig, for det betyder, at vi misser et vækstpotentiale i virksomhederne og dermed også en mulighed for at en ledig kan komme i beskæftigelse. Med den udvidede rekrutteringsservice løser vi ikke alle situationer, men jeg er overbevist om, at vi i langt flere tilfælde vil kunne sikre et hurtigere match mellem virksomhed og ledig. Og det er til fordel for alle involverede, siger Helle Jacobsen (V), formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget i Slagelse Kommune.

De to nye konsulenter skal bl.a. vejlede virksomhederne, gennemgå de lediges CV’er og snakke med dem om interesser og motivation for de enkelte stillinger. Derudover laver de også såkaldte rekrutteringsplaner til virksomhederne, der tilpasses deres behov for medarbejdere nu og fremover.

Jens Højlund, der er arbejdsmarkedschef i Slagelse Kommune, ser meget positivt på de nye muligheder for at hjælpe virksomheder.

– Jeg er glad for at vi nu kan introducere endnu et tilbud målrettet vores lokale virksomheder, og kan allerede nu konstatere at vi modtager mange positive tilbagemeldinger fra dem, der har gjort brug af vores udvidede rekrutteringsservice. Derfor håber vi også, at endnu flere lokale virksomheder vil udnytte muligheden fremover, siger han.