Flot og velbesøgt start med reception og foredrag
De sidste dage har der været tæt pakket med museumsfolk, forskere, forretningsforbindelser og nysgerrige gæster, der ønsker at få mere at vide om renaissancens metode i vævning, der nu er er blevet døbt Kattrup-drejl, fordi den bliver dyrket i Vævernes Hus, som hører under godsets besiddelser.
Museum Vestsjælland har for få dage siden åbnet en udstilling på Kattrup Gods. Der er hængt vævede tæpper i de smukke rum i komtessefløjen. Det røde hus er en tidligere beboelse for familien Møller, der bor i andre dele af godset nu. Bygningerne ligger i naturskønne omgivelser med flot udsigt til park og sø. I køkkenet er indrettet café, og man holder åbent for besøg kl.11-15.
Sidste dag med udstilling er 11.december.
Man betaler 50 kr i entré pr person.
Både de høvlede trægulve og vinduerne ud til parken med kig til Tissø er en virkelig flot ramme. Ved siden af den rødmalede fløj ligger et gult hus, der er Vævernes hus. Her vil fremover jævnligt være vævere i gang med at lave flere stykker stof. Efter aftale kan man få medbestemmelse på udseendet af et tæppe, som man agter at købe.
Historisk forudsætning for kunsten
Et par venlige og erfarne kvinder fortalte om teknikker og variationer i tæpperne, og der er ganske mange hensyn at tage, for ikke alle materialer er lige velegnet som basis. Alene den littauiske hør og silketråden er anskaffet ved brug af lang tids arbejde med håndværket. En del af butikkens tørklæder er af uld og mohairgarn.
I udstillingen har Museum Vestsjælland inddraget en internationalt respekteret væver, Mette Vestergaard, der i sin levetid nød så stor anerkendelse, at hun har designet nogle af de tæpper, som bliver vævet i dag. På hendes kurser på Nekselø blev en ekspertise bygget op, som kommer de nuværende kunsthåndværkere til gavn. Det er muligt at købe en bog om Mette Vestergaard i butikken i komtessefløjen.