Fra 0-7 til 25-8! VK Vestsjællands bedste damehold lagde stærkt ud i 1. division, idet de mødte Amager VK.2 på udebane. Resultatet blev kun muligt ved hjælp af en god taktisk trænerindsats. Se bare tallene:
Amager VK.2 – Volleyklubben Vestsjælland, 0-3 (23-25, 18-25, 8-25).

Det var med stor spænding at VK Vestsjællands bedste damer tog hul på den nye sæson i 1. division søndag d. 1. oktober mod Amager. Holdet og klubben har meldt ret ambitiøst ud til denne sæson, nemlig at rykke op i Danmarks bedste række, Volleyligaen. Derfor skal der sejre til i stort set alle kampe i 1. division, før det kan blive en realitet.

Damerne lagde bestemt ikke godt ud mod Amager, hvor gæsterne kom bagud med 0-7. Stillingen blev også 10-16, før der endelig kom gang i VKV-holdet. En række gode aktioner satte gang i holdet, hårdt linjeangreb fra Laura Hagemann, to stuff blokader fra Emma Hesselholt, to serveesser fra Chelsea Ingabire og ikke mindst også en række gode server fra den nye spiller på holdet, Agnieszka Debowska. Pludselig var VKV i front med 21-19 og kunne senere trække sig sejrsrigt ud med 25-23.

2. sæt startede helt tæt, hvor holdende fulgtes ad til 8-7. Men så fandt VKV rytmen som i slutningen af 1. sæt, og udbyggede føringen til 16-10 og 21-13. I den periode spillede VKV meget stabilt og uden fejl, hvor den ene gode handling afløste den anden. Sættet blev vundet med 25-18.

Fra 3. sæts start skiftede træner Kim Buchwald hele tre nye spillere ind, som ikke var sene til at gribe chancen på banen. Fremragende server af Christina Dybdal (2 esser) og Freja Madsen (3 esser) var sammen med et fremragende hold-forsvarsspil med til at bane vejen for føringer på 8-3, 16-5 og 21-5. Undervejs bød hæver Sabina Adilovic ind med hele tre vundne angreb som hæver, så i dette sæt fungerede alt for VKV.

Alle dagens 12 spillere kom i aktion, så det var en rigtig god måde at indlede sæsonen på. Udover lidt startvanskeligheder i første sæt, så var det en meget solid præstation hele vejen rundt. Det var derfor også en tilfreds træner Kim Buchwald, som kunne gøre status efter kampen: “Jeg er selvfølgelig rigtig tilfreds med, at vi lægger ud med en sejr og vi fik alle i spil. Jeg er glad for, at vi hele tiden arbejder konstruktivt i forhold til at vinde den næste bold. Her i sæsonopstarten handler det rigtig meget om at finde hinanden som hold og om at spille efter holdets taktik. Det synes jeg, vi er rigtig godt på vej med, men der er stadig masser af ting vi skal arbejde videre med til træning, hvilket vi fortsætter med i morgen”.

Kampens topscorer blev Emma Hesselholt med 12 points, 7 angreb, 2 blokader og 3 esser.

Holdets næste kamp er på lørdag kl. 16.00 mod Brøndbys Ligareserver i Brøndby.

Opgør mellem VK Vestsjælland og Lyngby-Gladsakse om kvalen til volleyligaen.