Slagelse Kommune er forpligtet til at tage imod flygtninge, der kommer langvejs fra – ligesom Danmark via sit medlemskab af bl.a. EU har forpligtet sig til at tage imod en række af de flygtninge, der kommer fra krigshærgede områder såsom Irak og Syrien.

10419571_10206746556444009_8479684379401018304_nDet betyder, at Slagelse Kommune i løbet af i år skal modtage mellem 250 og 400 fremmede indbyggere. På kommunens hjemmeside er det muligt at læse, at de søger med lys og lygte efter boliger til de mange flygtninge, der ikke har noget sted at bo; og som loven lyder lige nu, må man ikke – trods ledige boliger – placere dem i områder som Ringparken eller Motalavej, da disse er kategoriserede som ghettoer. Derfor har kommunen brug for hjælp til indkvarteringen af flygtningene.

Som nyankommen til et land er ikke kun boligen af afgørende betydning, også det sociale er afgørende. Og det har en række borgere i Slagelse Kommune set – og med initiativet ‘Venligboerne Slagelse og omegn’ har de oprettet en Facebook-gruppe, der skal rejse opmærksomhed omkring de mange flygtninge, der gerne skulle have en varm velkomst.

Gruppens formål er at bringe folk ind i nye bekendtskaber på tværs af kulturelle skel, for – som de skriver – kan mødet med en ny kultur ofte være overvældende, hvorfor det betyder meget, at vi som danskere er med til at byde de fremmede velkomne.

Du kan melde dig ind i Facebook-gruppen ‘Venligboerne Slagelse og omegn‘ og se, hvad du kan hjælpe til med. Herudover er der i Slagelse også en frivillig forening for flygtninge og indvandrere.