Snart banker efteråret på døren for at erstatte den relativt sparsomme sommer, vi danskere er blevet beriget med. Efteråret er dog ikke kun mørke farver, triste tider og våde dage. Det er AOF Sydvest Sjælland et levende bevis på, da de i dette efterår har samlet alletiders program med interessante foredragsrækker, spændende kurser og medrivende debatter. Her på Dit Slagelse har vi samlet en oversigt over de foredrag og debatter, der finder sted her:aof-sund

21. september, 2015: Sådan bliver du slankere – og holder vægten
v. Charlotte Bech.
Det er super-let at tabe sig. Det lyder måske en kende arrogant, når man tænker på, hvor mange timer, man bruger i fitness-centret, for derefter at konstatere, at vægten ikke flytter sig meget.

Men Charlotte Bech har fundet opskriften. Det handler ikke nødvendigvis om, hvor meget man spiser eller hvor meget man motionerer; men derimod om, hvornår man gør det. Det handler om at spise på de rigtige tidspunkter, motionere på de rigtige tidspunkter og drikke på de rigtige tidspunkter, sådan at man aktiverer fordøjelsen og stimulerer stofskiftet.

Charlotte Bech giver i foredraget de syv vigtigste principper for at tabe sig – og derefter at holde vægten. Det bliver et foredrag, der kan ændre dit liv.

Tid og sted: 21. september kl. 19-21 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Du kan købe dine billetter her:
Læs mere her. 

 

5. oktober, 2015: Kvinde, kend din mand

v. Jakob Olrik.
Nu tager mændene endelig bladet fra munden, når Jakob Olrik på Slagelse Bibliotek giver et foredrag om mandens dybeste hemmeligheder.

For hvad sker der egentligt i mænds hoveder, når de ikke taler? Hvordan kan man tyde sms’erne, som han sender? Kan du overhovedet ikke finde en mand? Alle disse spørgsmål og langt flere kan Jakob Olrik i sit foredrag besvare med en nogenlunde integritet qua hans køn.

Foredraget afdækker hvorfor, at mænd synes for meget sniksnak bliver irriterende, og så vil det forsøge at sætte kvinderne ind i, hvilken fantastisk oplevelse det er at holde sit eget lem i hænderne. Det bliver uden tvivl et – på nogle punkter – grænseoverskridende foredrag, der afslører mandens dybeste hemmeligheder; og du vil gå derfra som en klogere kvinde.

Tid og sted: 5. oktober kl. 19-21 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Du kan købe dine billetter her:
Læs mere her.

 

7. oktober, 2015: Håndtering af konflikter og kommunikation – business
v. Dorthe Lynderup.
Foredraget henvender sig til ledere og mellemledere om hvorfor, vi kommer i konflikt med os selv og hinanden. Konflikter er naturlige, og kan være både udviklende og til tider helt uundgåelige, hvorfor det er afgørende at kontrollere dem på bedst mulige vis.

På foredraget vil du få konkrete redskaber til konflikthåndtering og kommunikation samt en række cases, der vil understrege virkningen i praksis. Derudover vil du også få værktøjer til at motivere og fremme trivslen hos dine medarbejdere.

Dorthe Lynderup har stor erfaring med konflikthåndtering, hvilket foredraget også vil bære præg af.

Tid og sted: 7. oktober, kl. 19-21 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Køb dine billetter her:
Læs mere her. 

 

26. oktober, 2015: Min vej ud af 13 års afhængighed og stofmisbrug – fra rusmidler til rollemodel
v. Martin Bodker Fritzen
I 13 lange år var Martin Fritzen dybt afhængig af rusmidler. Da misbruget var på sit højeste, indtog han hver dag en giftig blanding af 40-60 piller, hash, alkohol, amfetamin og kokain. Han var så langt ude, at han på et tidspunkt både løj og stjal fra sin familie og sin arbejdsplads, hvilket resulterede i en fyring. Han blev anholdt, og var nær død.
Kom og hør hans rørende historie om et kamp mod de stoffer, der truede med at tage fuldstændigt over i Martins liv.

Tid og sted: 26. oktober kl. 19-21 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Køb dine billetter her:
Læs mere her.

 

27. oktober, 2015: Modehistorie I – fra skind til plyspels
v. Lisa Elsbøll
Tøjet skal varme og beskytte, men det er også en væsentlig del af interaktionen mellem mennesker. På tøjet kan vi se alt fra alder, erhverv, økonomi, seksualitet, religiøsitet og politiske sympatier. Tøjet er både håndværk og kunst, hvor tøjet i århundreder har været simpelt håndværk, hvor kunstnere i dag får mere og mere at sige om hvordan, vi klæder os.

Tid og sted: 27. oktober kl. 13-15 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Køb dine billetter her:
Læs mere her.

 

27. oktober, 2015: Vær dig selv – alle andre er optaget
v. Martin Kirkevang.
Verden har travlt med at undersøge, hvad du gør. Verden har travlt med at pege finger, vrænge på næsen og kommentere op, hvad du foretager dig.
Hvis du ikke kan overskue, at din nabo eller svigermor kigger på dig på bestemte måder, ville du ønske, du havde hørt dette foredrag noget før.

I foredraget kommer Martin Kirkevang omkring, hvordan man holder fast i det, der er rigtigt for dig. Det handler om at ranke ryggen og stå på mål for sin overbevisning.

Tid og sted: 27. oktober kl. 19-21 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Køb dine billetter her:
Læs mere her. 

 

2. november, 2015: Hypnose og hypnoterapi
v. Jan Tegner Christensen.
Der er noget eksotisk ved hypnose, som kan være svær at forstå, når man ikke selv har prøvet det. På fjernsynet har man set mennesker, der har opført sig mærkeligt på grund af hypnose; men altid har mistanken om fup og fiduser ligget i baghovedet.

Nu er hypnose og hypnoterapi efterhånden en så etableret del af eksempelvis psykolog- og lægepraksissen, at man ikke længere kan ignorere den, hvorfor Jan Tegner Christensen kommer til Slagelse bibliotek og gør os klogere på hypnosens forunderlige univers.
I en simpel trance kan man komme i kontakt med sin underbevidsthed, der ofte styrer irationel frygt; og derigennem kan vi lære at kontrollere ting som eksempelvis flyskræk eller noget helt andet.

Tid og sted: 2. november kl. 19-21 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Du kan købe dine billetter her:
Læs mere her. 

 

3. november, 2015: Modehistorie II – Hatteparaden
v. Lisa Elsbøll.
På med hatten – eller af med hatten? Hatten skal holde hovedet varmt, men den kan absolut også bruges til at sende signaler; job, status eller gruppe.
Hatten er et stadig sjældnere syn på gaden, om end flere unge mænd giver sig hen til hattens umanérligt mange muligheder.

Tid og sted: 3. november kl. 13-15 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Køb dine billetter her:
Læs mere her. 

 

3. november, 2015: Hormoner i balance
v. Charlotte Bech.
Kære Kvinde 35-60 år.
Livet efter 35 behøver ikke være lig med hedeture og søvnbesvær. Du behøver ikke tage hormoner, og ej heller affinde dig med væskeophobninger og overvægt.

Charlotte Bech vil i dette foredrag trække på en række eksempler, der har oplevet overgangsalderen som en gave, hvor de er blevet slankere, stærkere, sundere og mere dem selv end nogensinde før. Charlotte Bech kombinerer lægevidenskaben med en indisk sundhedsfilosofi, der gør din overgang en fornøjelse.

Tid og sted: 3. november kl. 19-21 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Køb dine billetter her:
Læs mere her.

 

8. november, 2015: Aktiver dine selvhelbredende kræfter – kost og kræft
v. Kristiane Ravn Frost.
Kroppen har en enorm selvhelbredende kræft, da vi dagligt fornyer op til 300 milliarder celler. Fokus på dette foredrag er, hvordan du gør de nye celler sundere end de gamle, og dermed bliver sundere dag for dag. Selvfølgelig vil det også betyde en gennemgang af, hvad der nedbryder dine celler.

I modsætning til maskiner og robotter, behøver kroppen ikke reservedele. Den er indrettet til at reparere sig selv, hvis blot man giver den noget at leve af. Dit helbred er som en vippe, hvor de nedbrydende sider tynger vippen ned på den ene side, mens de opbyggende tynger den ned på den anden side; alvorlig sygdom kan forhindres ved at holde den vippe i balance.

Tid og sted: 8. november kl. 15-17 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Du kan købe dine billetter her:
Læs mere her. 

 

10. november, 2015: Når drømmebarnet ikke er perfekt – for forældre og fagpersonale
v. Mette Bau.
Naturligvis ønsker alle forældre sig et normalt barn, så hvordan tackler man beskeden om, at ens kommende barn vil være handicappet? Hvad kan man bedst gøre som forældre, pårørende eller fagperson i det tilfælde?

Mette Bau fik at vide, at hendes datter ikke ville kunne høre. Derfor tog Mette Bau selv kampen op, hvor hun opsøgte forskning på området, ligesom hun fik hjælp fra flere eksperter. I dag er Mettes datter 9 år – og hun kan høre.

I foredraget fortæller Mette om at vende modgangen til styrke, og gøre det, der føles rigtigt.

Tid og sted: 10. november kl. 19-21.30 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Køb dine billetter her:
Læs mere her.

 

11. november, 2015: Koncertforedrag – Giv avissælgerne et måltid mad
v. Natasja Lee Dickinson.
De fleste af os har mødt de sælgere, der står og sælger hjemløse-avisen Hus Forbi, men de færreste ved, hvad midlerne egentligt går til.

Det kan du få svar på, når Natasja Lee Dickinson besøger Slagelse Bibliotek med sin historie, da hun besluttede sig for at invitere en hjemløs indenfor. Med sig på scenen har hun en Hus Forbi-sælger med, der giver sin historie til publikum.
Natasja Lee Dickinson er også musiker, så foredraget krydres med god musik, der skal give os den rette stemning.

Foredraget er en del af projektet “Giv Avissælgerne Et Måltid Mad” – og alle pengene går ubeskåret til projektet, når man køber billet.

Tid og sted: 11. november kl. 19-21 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Du kan købe dine billetter her:
Læs mere her.

 

16. november: Hvordan hyperaktive drenge bliver til aktive drenge
v. Marianne Wettlaufer.
Hyperaktive drenge oplever mange nederlag i hverdagen, fordi samfundet ikke er indrettet til deres megen energi og manglende koncentration.
Dette foredrag er en hjælp, fordi det lærer dig at kende de årsager, der gør, at din hyperaktive dreng får problemer.

Foredraget belyser f. eks. hvordan velkendte fødevarer overbelaster kroppen, så den reagerer ved symptomer både fysisk og psykisk – heriblandt med hyperaktivitet.
Når du går hjem herfra, vil du forhåbentligt være bedre rustet til at kontrollere din hyperaktive dreng.

Tid og sted: 16. november kl. 19-21 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Køb dine billetter her:
Læs mere her.

 

17. november, 2015: Modehistorie III – Oldemors klædeskab
 
v. Lisa Elsbøll.
Hvad var moderne for 100 år siden? Dette foredrag tager det igennem oldemors klædeskab, alt efter om hun var en pæn dame eller en arbejderkvinde. Korsettet var på vej tilbage og kjolesømmene på vej op over anklerne.

Tid og sted: 17. november kl. 13-15 på Slagelse Bibliotek, Stenstuegade 3.
Køb dine billetter her:
Læs mere her.

 

15. september – 1. december, 2015: Danmarks kronede hoveder
v. Tommy P. Christensen.
Denne foredragsrække tager tilhøreren med på en rejse ind i de interessante mennesker bag kongehuset. Der er foredrag om Dronning Ingrid, Frederik d. 9., Prinsgemalen og mange flere i løbet af efteråret og indover vinteren.
15. september: Frederik d. 9 – den tatoverede sømandskonge. Læs mere her. 

22. september: Prinsgemalen – en fransk hane i den danske andedam. Læs mere her. 

29. september: Dronning Ingrid – datter, mor og mormor. Læs mere her.

6. oktober: Christian d. 10. – om en rytterkonge, en hvid hest og en jødestjerne. Læs mere her.

13. oktober: Anne-Marie – kongen og det tabte kongerige. Læs mere her. 

20. oktober: Kong Christian – stod i røg og damp. Læs mere her.

27. oktober: Caroline Mathilde – og hendes to mænd. Læs mere her. 

3. november: Da den Oldenborgske slægt kom på den danske trone. Læs mere her. 

10. november: Dynastiet Glücksborg – om Europas svigerfar, Christian d. 9. Læs mere her. 

17. november: Ingrids mor – blomsterdronningen Margareta af Connaught. Læs mere her.

24. november: Marie af Orleans – en tatoveret dansk prinsesse. Læs mere her. 

1. december: Dagmar – En Zarina i Klampenborg. Læs mere her. 

Det er muligt at købe alle foredragene samlet her.