Slagelse Open 1For deltagerne i Slagelse Open har det været en oplevelse at få lov til at prøve kræfter med idrætsgrene, som de ikke har prøvet før, og flere idrætsforeninger har nu fået mod på at oprette hold til udviklingshæmmede.

Idrætsugen Slagelse Open, hvis formål er at give unge og voksne udviklingshæmmede mod på et aktivt idræts- og fritidsliv, er netop afsluttet, og ifølge arrangørerne har det været en større succes, end de turde håbe på. Nu er målet at få flere tilbud til udviklingshæmmede i det lokale foreningsliv, og også det ser lovende ud.

– Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til de lokale idrætsforeninger for at bakke op omkring projektet, og for at vise de udviklingshæmmede hvad det lokale foreningsliv har at byde på, udtaler Anders Kofoed (V), formand for Handicap- og Psykiatriudvalget i Slagelse Kommune, og som åbnede Slagelse Open med en tale til de mange fremmødte.

Med over 40 tilfredse og glade deltagere og 9 forskellige idrætsforeninger, som var positivt overrasket over både deltagernes engagement og mod på de forskellige aktiviteter, kunne man, ifølge Camilla Wagner, der er medkoordinator på Slagelse Open, ikke have håbet på mere for det første år.

Slagelse Open 2Mod på flere tilbud fremover
Slagelse Open havde også et andet formål, nemlig at de lokale idrætsforeninger skulle lære de udviklingshæmmede bedre at kende og blive klogere på, hvad det indebærer at have tilpassede hold. Og mange af idrætsforeningerne har allerede tilkendegivet, at de er parate til enten at oprette tilpassede hold eller til at inkludere de udviklingshæmmede på deres allerede eksisterende hold.

– Det er utroligt vigtigt, at vi har tilbud til alle vores borgere i Slagelse Kommune, uanset hvilket behov de har. At have et aktivt fritidsliv og at kunne være med i idrætsforeningerne lokalt giver en bedre livskvalitet, og derfor er jeg meget glad for, at Slagelse Open har været med til at give flere idrætsforeninger mod på at lave nye tilbud, siger Anders Kofoed.

Målet er nu at få etableret flere forskellige tilpassede hold inden for forskellige idrætsgrene. Derudover vil der være mulighed for at få tilrettelagt guidede individuelle forløb for de udviklingshæmmede, så de får nemmere ved at deltage enkeltvis i kommunens idræts- og fritidsliv.

FAKTA
Slagelse Open er et samarbejde mellem Fritidsafdelingen i Slagelse Kommune, lokale foreninger, Socialt Resursecenter Slagelse, Dansk Handicap Idræts Forbund og Sammenslutningen af Unge Med Handicap.

Projektet bliver støttet økonomisk af både Socialministeriet, Samarbejdsorganisationen Fremfærd samt Sjællandsfestivalens pris Sjæleprisen.