9,5 hektar jord skal udlægges til boligområde i Sørbymagle Øst og ikke kun de 3,5 hektar jord, som administrationen havde foreslået. Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget har lyttet til borgerne og bedt om at få udarbejdet en ny lokalplan.

Området, hvor der kan bygges nye boliger i Sørbymagle, skal udvides til 9,5 hektar jord. Det besluttede Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget på sit seneste møde, efter Administrationen havde lagt op til, at kun 3,5 hektar jord skulle udlægges til nyt boligbyggeri. Dermed har udvalget lyttet til indsigelserne fra borgerne.

– Vi har valgt at lytte til indsigelserne fra lokalrådet, som er bekymret for, at lokalplanforslaget vil betyde, at det vil give for meget trafik i Sørbymagle bymidte. Det problem kan vi undgå ved at udvide lokalplanområdet, og derfor har vi bedt administrationen om at udarbejde en ny lokalplan, siger Villum Christensen(I), formand for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget.

Området Sørbymagle Øst var oprindelig udlagt til rækkehuskvarter, men da de planer blev opgivet i 2013, havde kommunens administration udarbejdet et nyt lokalplanforslag, der udlagde en mindre del af området til parcelhuskvarter med trafikforbindelse via Hvilebjergvej og videre ind gennem Sørbymagle by. Det har beboerne i Sørbymagle gjort indsigelser imod, og udvalget valgte på den baggrund at sige nej til forslaget. Det betyder, at der skal udarbejdes et nyt lokalplanforslag, som indbefatter det oprindelige område på 9,5 hektar. Dermed bliver det muligt at forbinde det nye boligområde med Ringvejen fremfor, at skulle lade trafikken køre igennem Sørbymagle midtby.

– Når vi udvider området, løser det et trafikproblem, men det skal også ses i sammenhæng med vores mål om at tiltrække nye borgere til kommunen. Nu får vi mulighed for at tilbyde attraktive byggegrunde med en god beliggenhed og med veje, som hænger bedre sammen med resten af byen, siger Villum Christensen.

Når der er lavet et nyt lokalplanforslag, skal det behandles af udvalg og byråd. Derefter vil der komme en høringsperiode, hvor borgere har mulighed for at komme med indsigelser, før lokalplanen bliver endelig vedtaget.