I disse tider bliver alle planer jo hurtigt ændret og med forsinkelse skal de første 20 år med Bo Grønt havecenter i Øster Stillinge alligevel fejres. Jeg har Danmarks bedste og sødeste kunder! Sådan siger Line Møller!

PR-foto: Bo Grønt havecenter i Øster Stillinge

Efter en påske hvor alle forlystelser lukket ned, familiesammenkomster aflyst og et pragtfuldt forårsvejr, er jeg vildt imponeret over hvor hensynsfulde mine kunder har været. God afstand, håndsprit, tålmodighed er hvad mine kunder har udvist i en påske hvor der virkelig har været travlhed i havecentret alle åbningstimer. Naturligvis har der været enkelte som har glemt afstanden det i det gode vejr, vi andre glemmer jo også at slukke for lyset en gang imellem, men når vi bad kunderne træde et skridt tilbage, skete det jo bare med et smil og ”det er også rigtigt”. Med vores kæmpe areal kunne vi faktisk have haft mange flere af gangen, uden at overtræde reglerne. Tusind tak for det – det har gjort at jeg har kunne holde Bo Grønt Havecenter åbent – til glæde for os alle.

Hvem kan ikke huske orkanen i 1999?
Line Møller kan i hvert fald, til trods for at hun kun var 7 år gammel, da århundredes storm ramte Danmark. Kun 14 dage efter den voldsomme dag købte hendes forældre nemlig det gamle handelsgartneri i Øster Stillinge, af Ruth og Carl Søgaard, med alle de skader som ejendommen havde fået. ”Det var en voldsom oplevelse, der var glasskår overalt, gardinerne i det store drivhus var revet i stykker og flagrede rundt. Det jeg husker bedst var at mine forældre lå på knæ mellem jul og nytår og samlede glasskår op i kæmpe mængder.” fortæller den nuværende ejer Line Møller.

Det var naturligvis et voldsomt syn, der mødte de nye ejere, men efter at have samlet ca. 3 tons glasskår op, fjernet gamle planteborde og gardiner, kunne opbygningen begynde. Der blev tilkaldt nogle drivhus-byggere, som forstærkede det 1100 m2 store drivhus og skiftede de mange smadrede ruder. Gardinfirma monterede nye varmeisolerende skyggegardiner, således at varmen kunne holdes både ude og inde. Sammen med en ven af huset blev der lagt 1200 m2 fliser, hegnet haveafdelingen ind og etableret parkeringsplads. Svigerfar svejsede de gamle varmerør sammen til rustikke reoler – disse er stadig en fast del af inventaret – og i løbet af de første 3 måneder af 2000 opstod der et moderne havecenter med udgangspunkt i det gamle drivhus.

Jane og Finn Møller åbnede 30. marts 2000 under navnet Møller´s stue og havecenter, men allerede efter et par år, blev havecentret medlem af Bo Grønt Havecenter-kæden. Siden da er drivhuset udvidet til samlet 1700 m2, et nybygget lager og personalerum, som giver gode forhold for de 8-11 medarbejdere som er beskæftiget i virksomheden, og parkeringspladsen er udvidet flere gange.
Den første januar 2017 blev der lavet generationsskifte og Line Møller overtog den store virksomhed, som hun nu med succes driver på 4. år. Jane er stadig ansat i havecentret og Finn står for den daglige drift af ”Møller i mejeriet”, deres kunstgalleri i Kirke Stillinge.

Derfor kan Bo Grønt havecenter i Øster Stillinge i april fejre de første 20 år – vel ret godt gået efter en hurtig beslutning taget efter en orkan.