Det første byggeri i Slagelse Kommunes nye bæredygtige bydel er nu rykket et stort skridt nærmere. Ny lokalplan, som er i høring, åbner for at de første byggerier kan gå i gang, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.
Tirsdag aften besluttede byrådet at sende en ny lokalplan for det første delområde af Tidselbjerget i otte ugers høring. Lokalplanen åbner for, at der kan bygges 60-70 rækkehuse i op til to etager.
– Tidselbjerget giver os et nyt, bæredygtigt boligtilbud til dem, der gerne vil bo et sted, hvor man er tæt på naturen. Derfor er jeg nu glad for, at vi kan sende en lokalplan i høring, som giver mulighed for at starte de første byggerier, siger borgmester Stén Knuth.
Tidselbjergområdet ligger mellem Rosenkildevej og Holbækvej i det nordlige Slagelse, og visionen er, at skabe en bæredygtig bydel, hvor der er tænkt grønt i forhold til blandt andet energi og resurseforbrug. Når Tidselbjerget er fuldt udbygget forventes det, at der vil ligge 500 boliger, og at der vil være mange forskellige boligtyper. Den nye lokalplan omhandler området omkring Rosenkildevej/Valmuevej, hvor grundejerne HJ Huse og Unika Huse nu får mulighed for at bygge. I første omgang er det HJ Huse, som har planer om at bygge, og direktør John Møller Jensen vil i første omgang lave et prospekt for byggeriet.
– Jeg mener, at med det nye sygehus og de medarbejdere, der er kommet til Slagelse, så er der brug for rækkehuse af den type, og det bliver nogle moderne og lækre lavenergirækkehuse, vi bygger, hvis vi sætter gang i byggeriet, siger John Møller Jensen.
Direktør Frank Christoffersen, Unika Huse, har erfaring med at bygge lavenergihuse i blandt andet Greve, og han er spændt på at se interessen for denne boligtype i Slagelse.
– Jeg synes, at det er spændende med bæredygtigt byggeri, hvor vi kan gøre driftsomkostningerne for husene meget lave. Når lokalplanen er vedtaget, så laver vi et projekt, og så vil vi se, hvor stor interessen for denne type byggeri er i Slagelse, siger Frank Christoffersen.
Lokalplanen er sendt i otte ugers høring, hvor der er mulighed for at komme med kommentarer og indsigelser frem til den 27. maj.