Sebastian Holberg Svendsgaard fra Vemmelev nær Slagelse skal repræsentere Danmark ved næste års uofficielle europamesterskab i gastronomi, der udspiller sig i Trondheim. Det står klart, efter at tre kokke mandag 20. marts 2023 konkurrerede om den eftertragtede udvælgelse i Lokomotivværkstedet i København forud for fødevaremessen Madværkstedet samme sted.
Danmark har stolte Bocuse d’Or-traditioner, og næste danske kok, der skal forsøge at gå hele vejen til først næste års uofficielle europamesterskab i gastronomi i Trondheim og siden verdensmesterskabet i Lyon i 2025 er Sebastian Holberg Svendsgaard. Han kommer fra Vemmelev nær Slagelse og har tidligere med succes været inde over Bocuse d’Or i andre roller – og han kan slet ikke få armene ned.
– Det betyder alt at vinde i dag, og det er den mest magiske følelse at have præsteret det her sammen med mit team. Al den energi, alle lægger i det – det er fantastisk og faktisk det, der betyder mest for mig. Jeg havde en kæmpe klump i maven på forhånd, så det er en enorm forløsning nu at have vundet, lyder det fra Sebastian Holberg Svendsgaard, der havde Olivia Jensen med som coach og Mathias Lynghamar som assistent.
Et dommerpanel blandt andet bestående af tidligere Bocuse d’Or-vindere stod for udvælgelsen, som erhvervsminister Morten Bødskov løftede sløret for. Det skete forud for fagmessen Madværkstedet i København, der med 40 events på programmet løber af stablen tirsdag og onsdag.
Messen, der arrangeres i et samarbejde mellem MLDK Mærkevareleverandørerne og MCH A/S, finder sted i Lokomotivværkstedet i København 21.-22. marts. Messen er beslægtet med Nordens største fødevaremesse, Foodexpo i MCH Messecenter Herning.