Slagelse Kommune kom ind på en solid andenplads i Friluftsrådets konkurrencen om at blive årets Friluftskommune. Juryen roser blandt andet kommunen for sin alsidige tilgang til opgaven

Over hele landet ruster kommunerne sig til stigende vandstand og voldsommere regnvejr. Men hvordan får man mest muligt friluftsliv ud af investeringen i klimatilpasning? Det var hovedspørgsmålet i Friluftsrådets konkurrence om at blive årets friluftskommune.

Vinderen blev Gladsaxe Kommune, men Slagelse kom ind på en solid andenplads, og i juryens udtalelse hedder det:

Diget på Omø er et eksempel på, at klimatilpasning kan spille godt sammen med ønsket om at skabe spændende byrum til glæde for både borgere og turister.

“Slagelse Kommune har leveret en virkelig flot ansøgning. Kommunen skal have ros for en bred tilgang til problemstillingen og for en bred pallette af tiltag, der spænder over mange forskellige naturtyper og arealtyper. Vi fornemmer, at kommunen arbejder seriøst for at inddrage naturoplevelser og friluftsaktiviteter i kommunens klimatilpasningsprojekter.”

Blandt de projekter, som Slagelse Kommune har beskrevet i ansøgningen, er for eksempel Nordskoven nord for Slagelse, den kommende byforskønnelse i Korsør og det nye dige på Omø.

”Idéen om at deltage i konkurrencen opstod, fordi vi kunne konstatere, at vi faktisk har en række rigtig gode klimaprojekter, der indtænker friluftsliv til glæde for både borgere og turister. For eksempel det store Tude Ådal-projekt, som både sikrer mod oversvømmelser og skaber et helt nyt rekreativt område. Konkurrencen var en lejlighed til at få beskrevet disse projekter og styrke samarbejdet på tværs af de forskellige fagcentre. Så på den måde har vi fået meget ud af at deltage, selvom vi ikke vandt”, siger borgmester Stén Knuth (V).

Ti kommuner deltog i konkurrencen, nemlig Frederiksberg, Frederikssund, Gentofte, Gladsaxe, Rebild, Skanderborg, Slagelse, Solrød, Viborg, Århus.