Fodbolddrenge i Slagelse tjente penge til klubben – og støttede børn med diabetes.
I efteråret solgte U10-holdet fra B73 skrabelodder for Diabetesforeningen og tjente dermed penge til klubkassen. Samtidig gjorde de en kæmpe forskel for Diabetessagen.
Der er gode penge at tjene til fælleskassen ved at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. Det fandt fodbolddrengene fra U10-holdet i B73 i Slagelse ud af, da de i efteråret var ude at stemme dørklokker. 7.290 kroner tjente holdet til sig selv – og var dermed blandt de klubber, foreninger eller skoler i Region Sjælland, der solgte flest skrabelodder i Diabetesforeningens efterårslotteri. – Jeg vil helt sikkert anbefale andre at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. Det er jo let tilgængeligt og let forståeligt – også for 9-10-årige drenge.
Vi kan godt lide fra forældresiden, at de lærer at gøre en god gerning, men at de også godt kan tjene nogle penge til deres egen kasse, siger Kirstine Breinholt, mor til dreng på U10-holdet i B73, der samtidig med at tjene penge til sig selv også indsamlede 12.960 kroner til diabetessagen. Nemt og risikofrit.
1. marts åbner Diabetesforeningen for endnu et skrabelotteri. Hver gang man sælger et af Diabetesforeningens skrabelodder, går der 9 kroner til sælgeren og 16 kroner til diabetessagen. Diabetesforeningen bruger overskuddet fra salget til at tilbyde børn med diabetes en mentor, udbyde børne- og familiekurser, støtte forskning i diabetes, samt rådgivning og oplysning om diabetes. –
Diabetesforeningens skrabelotteri er en nem og rigtig god måde for sportsklubber, skoleklasser og andre foreninger at tjene penge på, samtidig med at de støtter en god sag. Det er helt uden risiko at deltage som sælger, da man bare kan sende usolgte lodder retur til os ganske gratis, siger Søren Biune, der er chef for marketing og fundraising i Diabetesforeningen.
I 2016 var der flere tusinde sælgere på landsplan fordelt på foreninger, klubber, skoler og lignende. Salget indbragte cirka 13,5 millioner kroner, og gør en kæmpe forskel for Diabetessagen. Omkring 2,5 millioner kroner gik direkte videre til de mange klubber og foreninger, som deltog i salget. Pengene går blandt andet til lejrture, sportsrejser, nyt udstyr, fælles aktiviteter og meget andet.