Det vigtigste for Slagelse er, at der på nationalt plan kommer gang i væksten, siger John Dyrby Paulsen (S). Dit Slagelse har i forbindelse med årsskiftet interviewet en række lokale politikere, erhvervsfolk og borgere om, hvad det nye år mon bringer.
Genopstiller ikke til Folketinget
John Dyrby Paulsen (gruppeformand for S i Slagelse) bragte blot få dage efter årsskiftet sig selv på diverse nyhedssider med nyheden om, at han ikke havde tænkt sig genopstille til Folketinget efter godt 10 år på tinge:
”Det er tid til at prøve noget andet, nu har jeg siddet derinde i 10 år – jeg tænker, at tiden er rigtig. Så nu melder jeg det ud, så mit kampagneteam ikke skal knokle en vis del ud af bukserne for min skyld.” Sådan beskriver han selv anledningen til at melde ud nu; og dementerer i samme ombæring også muligheden for et valg lige rundt om hjørnet: ”Der er masser af tid endnu”, siger John Dyrby Paulsen med et grin.
Slagelses næste borgmester?
At John Dyrby Paulsen vurderer, at tiden er inde til at stoppe på nuværende tidspunkt, kunne måske hænge sammen med et ønske om at blive borgmester for Slagelse Kommune. Overskriften for Sjællandske tidligt i januar havde i hvert fald følgende udsagn: ”John Dyrby Paulsen: Jeg vil være borgmester!”, men også her maner John Dyrby Paulsen til besindighed:
”Det er vist en journalistisk vinkling. Jeg har sagt, at jeg ikke kan afvise at blive borgmester. Nu er jeg gruppeformand hos Socialdemokraterne i Slagelse, men det betyder ikke nødvendigvis, at jeg er borgmesterkandidat – indtil videre er det stadig Lis Tribler”, siger han, der dog ikke afviser muligheden for et borgmesterkandidatur. For John Dyrby Paulsen betyder det egentligt ikke så meget, hvem der sidder på borgmesterposten:
”Jeg er stor tilhænger af de brede aftaler indover midten. Det føler jeg ikke, at den nuværende sammensætning af byrådet tilgodeser; 16-15-løsninger er uholdbare. Som borgmester ville jeg invitere til de brede forlig, ligesom jeg havde håbet, at der havde været et ønske om at forhandle budgetforliget for 2015-2018 indover midten, frem for den opdelte blokpolitik, som Venstre desværre har praktiseret”, og derfor lover han også, at såfremt han en dag selv skulle sidde på borgmestertaburetten, så ville de brede forlig blive kendetegnet for hans embedsperiode.
Flådestation en hjertesag
Det betyder dog ikke, at han og de andre socialdemokrater ikke har mulighed for at påvirke politikken for Slagelse Kommune; det har de i vid udstrækning. For John Dyrby Paulsen er det en hjertesag at få investeringer i Korsør Flådestation:
”Venstre har jo heldigvis åbnet op for muligheden for at investere i flådestationen i Korsør – det er jeg meget glad for. Jeg så gerne, at man samlede de internationale enheder i Korsør havn”, siger socialdemokraten, der også giver sit bud på hvad der er i vente for Slagelse Kommune i 2015 og årene frem:
”Jeg tror på, at væksten kommer i år. Det har vi ganske vist troet de sidste mange år, men nu tyder noget seriøst altså på det; forhåbentligt kan det skabe nogle arbejdspladser i Slagelse Kommune.” Gruppeformanden sætter her sin lid til den nationale vækst, men underkender heller ikke betydningen af kommunale investeringer.
Tropebyen godt tænkt
Generelt mener John Dyrby Paulsen nemlig, at investeringer fra kommunens side er vigtige; kommunen skal ikke være en stopklods for gode ideer og iværksætteri. Således mener han også, at tropebyen i Korsør er en fremragende idé:
”Dem, der fik ideen, skal have cadeau for det. Jeg hylder gå-på-mod og ildhu. I kommunen skal vi tilbyde den fleksibilitet i forvaltningen, som er nødvendig.” Samtidig er John Dyrby Paulsen dog også bevidst om, at ideen endnu er langt fra realisering, og “på et tidspunkt kan vi ikke kaste flere penge efter det”.
Luft og længsel
”Vi skal som kommune se på alle de muligheder, der byder sig, når det har at gøre med uddannelse. Bl.a. sidder vi i en arbejdsgruppe, der arbejder med udvidelsen af campus-området. Man kunne også forestille sig samarbejder med både DTU og det nye supersygehus om udviklingen af naturfag på både grundskole- og gymnasieniveau – der er så mange spændende muligheder”. Slagelse skal på den ene side være koblet op på København og på den anden side Odense. Byen må aldrig have nok sig selv:
”Vi har prøvet at trække virksomheder til i årtier; det gør vi fortsat. Men derfor må vi anerkende den naturlige længsel mod større byer – vi skal bare bevise, at det er bedre at bo her; du kan jo bo dobbelt så dyrt til den halve pris”, siger John Dyrby grinende. Selv ville han ikke undvære at bo i Slagelse Kommune, hvor der er luft omkring os.
/Theis Schønning