Slagelse Kommune sætter fokus på ildsjælene og deres arbejde sidst i november. Den årlige Landdistriktskonference er i år slået sammen med Civilsamfundets Topmøde II.

Steen Møller er manden bag økolandsbyen Friland på Djursland, hvor lokale ildsjæle har bygget en hel landsby af genbrugs- og naturmaterialer. Sidst i november kan man møde ham på Borreby Herreborg, hvor han fortæller om udviklingen af Friland og den bæredygtige livsstil. Det sker i forbindelse med, at Slagelse Kommune inviterer lokalråd, foreninger, frivillige og andre ildsjæle til Civilsamfundets Topmøde II og Landdistriktskonference fra kl. 17-21 den 29. november.

– Arrangementerne henvender sig til de samme mennesker. Derfor afholder vi dem i forlængelse af hinanden. Vi sætter fokus på ildsjælene hele aftenen. For det er ildsjælene, som bærer vores lokalsamfund, siger Henrik Brodersen (O), formand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget.

Aftenen bliver delt i to halvdele – kun adskilt af middagen fra kl. 19-19.45. Fra kl. 17 til 19 er der Civilsamfundets Topmøde II, hvor et sæt nye principper for, hvordan foreninger, kommunen og frivillige vil samarbejde, skal til debat. Skuespillere fra Rejsescenen deltager, og de vil dramatisere dilemmaer fra hverdagen, hvor frivillige mødes for at skabe aktiviteter, eller hvor de frivillige indgår i dialog og samarbejde med kommunen. Efter middagen er det så den årlige Landdistriktskonference, som løber af stablen. Det er her, man kan møde Steen Møller og høre om Friland. Til sidst bliver prisen Årets Landdistriktsindsats på 10.000 kr. uddelt.

– Jeg håber, at så mange som muligt vil være med til at fejre ildsjælene. Vi har prøvet at lave et program, hvor vi både kan diskutere, hvordan vi kan blive bedre sammen og samtidig få inspiration til det videre arbejde, siger Henrik Brodersen.

Det er gratis at deltage. Tilmelding skal ske til landdistriktsudvikling@slagelse.dk senest den 21. november.

Borreby-Teater-1024x683

steen-moeller