Besøg Skælskør Bymuseum under årets keramikfestival og se og hør om de 5000 år gamle smukke lerkarskår, fundet i en jættestue ved Skælskør Nor.

Bondestenalderens lerkar er blandt de smukkeste genstande fra Danmarks Oldtid. De rigt dekorerede oldtidskar kender vi især fra tidens jættestuer og stendysser, der er bygget af tonstunge sten.

Netop nu er Museum Vestsjællands arkæologer ved at udgrave en af Sjællands største jættestuer på Østsiden af Skælskør Nor!

På en pop up på Skælskør Bymuseum viser vi de 5000 år gamle lerkarskår, som arkæologerne graver frem inde fra det store gravkammer. Karrene har været sat som gravgaver til de afdøde sammen med ravperler, flintøkser og pilespidser. Lerkarrene fra jættestuen indgår i et Ph.d. projekt, der undersøger hvordan og til hvad, karrene har været brugt i bondestenalderen.

Lige neden for gravhøjen har jernaldermennesker holdt til i tiden omkring Kristi fødsel, og også de har efterladt sig mange lerkar fra deres beboelse nær Skælskør. Det er muligt at se og røre de 2000 år gamle jernalderskår, og se nærmere på karrenes opbygning og brug i et mikroskop.  

Tid: 10. jul kl. 10.00-15.30

Sted: Skælskør Bymuseum, Algade 2, Skælskør.

Der er gratis adgang til Skælskør Bymuseum.

 

Skår fra lerkar, fundet ved udgravning ved Skælskør Nor. Foto: Museum Vestsjælland