Forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale for lærerne er kørt af sporet, og risikoen for en ny alvorlig konflikt på skoleområdet lurer lige rundt om hjørnet. Det må ikke ske.
Vi er nødt til at lægge et pres for, at der forhandles en fair arbejdstidsaftale hjem for lærerne. I SF vil vi som byrådsmedlemmer skrive til KL og lægge pres på for at lave en aftale om lærernes arbejdstid. På Christiansborg vil SF stille spørgsmål til både ordførere og ministre i Folketinget med henblik på, at de skal få øjnene op for det urimelige faktum, at vi har en faggruppe, der stadig ikke har en forhandlet overenskomst, fordi den ene part nægter at realitetsforhandle.
Det er helt afgørende for vores skolevæsen, at KL og lærerne når til enighed om en aftale, der kan give en ny start for vores skolevæsen. Lærerne har åbent meldt ud, at det eneste de kræver er de præcis samme rettigheder som ALLE andre faggrupper har. Hverken mere eller mindre. Helt basale rettigheder. Derfor har de også fået støtte fra de andre fagforeninger, der bakker lærerne op. Når KL ikke vil forhandle helt basale rettigheder ind i en aftale, så er det et angreb på den danske model.
For vi skal passe på vores folkeskole. Den har allerede problemer nok at slås med. Der har de seneste år været elevflugt fra folkeskolen til privatskolerne, og der har aldrig gået flere børn i privatskoler end i dag. Derudover så kan folkeskolerne ikke besætte deres stillinger med uddannede lærere, selvom det var et af de vigtigste mål i folkeskolereformen. Lærerne har i stigende grad valgt folkeskolen fra på grund af det kaos, man har udsat skolevæsenet for de seneste år.
Vi er bekymrede for, om KL og Moderniseringsstyrelsen sætter deres egen dumstædighed før folkeskolen. For at KL og Moderniseringsstyrelsen sætter besparelser før børnene. Og for at KL og Moderniseringsstyrelsen sætter deres egen tro på et håbløst og forældet styringsregime i det offentlige før den danske model.
Når nu KL har soleklar opbakning fra både Moderniseringsstyrelsen og Regeringen, så er det på tide, at alle os der ønsker folkeskole det godt, også blander os og bakker op. Og lægger pres på.
Af Jacob Mark, undervisningsordfører og Helle Blak, udvalgsformand Børn og unge (SF)