Når klokken ringer ind til det nye skoleår på Skælskør Skole bliver det nyt og anderledes for 28 elever, som netop er blevet optaget på en ny kunsttalentklasse. De næste tre år bytter eleverne de almindelige valgfagstimer ud med timer inden for kunst/design eller sang/musik i et tæt samarbejde med bl.a. skolens undervisere og professionelle kunstnere fra hele kommunen. Ovenpå et velmødt informationsmøde den 9. juni ser både elever og skolen frem til, hvad de næste tre års studier vil kaste af sig.
På Skælskør Skole er det ikke nyt at samarbejde om forløb i musisk/kreative fag med bl.a. det internationale keramikcenter Guldagergaard, Slagelse Musikskole eller Skælskør Billedskole. Men nyt bliver det, når 28 elever efter sommerferien starter i en ny kunsttalentklasse på 7. klassetrin og fortsætter til og med 9. klassetrin. Ud af de 28 elever skal 13 elever prøve kræfter med linjen musik/sang, hvor eleverne bliver del af et forløb, der er koblet til Slagelse Musikskoles talent-linje og Musikalsk Grund Kursus Sjælland (MGK). 15 elever kan se frem til på linjen kunst/design at samarbejde med udøvende kunstnere fra bl.a. Skælskør Billedskole, Keramisk Center Guldagergaard og Kunstnerlavet KIT.
En bred uddannelse i ryggen
– Vi er mindst ligeså spændte, som eleverne er, når den nye klasse starter op. Vores mål er, at give eleverne en række grundteknikker inden for de kreative fag, så de får en bred uddannelse i ryggen, der både favner viden og teknikker, og hvor eleven får mulighed for at arbejde lige fra den helt løse idé, til selve design- og udførelsesprocessen og til sidst det færdige produkt. Samtidig er det også planen, at elevernes kreativitet skal bringes ud i byrummet i form af f.eks. udstillinger eller som en del af arrangementer, så eleverne ved at arbejde sig ind i det lokale miljø helt konkret kan se, hvad deres kreative evner kan blive til, når de føres ud i livet, fortæller skoleleder på Skælskør skole Henrik Meyer.
Og drømmene, om hvad timerne fra kunstelevklassen skal føres videre til, lever også allerede hos eleverne heriblandt Lærke Hoffmann, som skal starte i den nye kunsttalentklasse efter sommerferien:
– Jeg kunne godt tænke mig, at blive stylist. Sådan en som sætter hår, lægger makeup og syr tøj.
Unikt tværfagligt talentmiljø
– I 2014 startede vi en eliteidrætsklasse op, og jeg er rigtig glad for, at vi nu også kan starte en kunsttalentklasse op, så vi også kan tilbyde vores kreative elever nogle helt nye muligheder i et tæt samarbejde med vores professionelle lokale kunstnere og erhvervsliv. Ved at starte et unikt og tværfagligt talentmiljø inden for det kreative område får eleverne de bedste vilkår for at udvikle deres kunstneriske færdigheder i kombination med deres skolegang, så vi kan give eleverne de bedste muligheder for at forberede sig på deres videre vej i uddannelseslivet og muligheden for at kunne søge optagelse på en kreativ ungdomsuddannelse, siger formand for Uddannelsesudvalget Johnny Persson. (V)