slagelse kommuneDer er nye principper for tildeling af penge fra fritidspuljer, skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Foreninger og andre kan fremover læne sig op ad syv bærende principper, når de søger om penge til aktiviteter og arrangementer i Slagelse Kommune. Nytænkning, inddragelse og medfinansiering er nogle af nøgleordene.

Slagelse Kommune støtter løbende aktiviteter og arrangementer via Idræts- og Fritidspuljen og Puljen til selvorganiserede. Nu har kommunens kultur-, Fritids og Turismeudvalg vedtaget et sæt principper for tildeling af penge fra de to puljer.

”De nye principper er ment som en hjælp til dem, der søger, så de lettere kan gennemskue, hvad der bliver lagt vægt på. Vi vil gerne sende et signal om, at vi ønsker nytænkning. Altså at man giver eksisterende aktiviteter et tvist, eller at man tænker i at udvikle helt nye tiltag”, siger Troels Christensen (I), formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

Foruden nytænkning lægges der vægt på, at aktiviteter og tiltag inddrager borgerne så bredt som muligt. Især er der fokus på at inddrage børn og unge. Desuden vil der fremover blive set på, om ansøgeren selv påtager sig en del af finansieringen, eventuelt med hjælp fra fonde eller sponsorer. For faste tilskudsmodtagere vil der blive stillet krav om, at der udarbejdes en forretningsmodel, så den kommunale andel af finansieringen gradvist falder.

Men der skal være mere markedsføring, for fremover stilles der også højere krav til, at ansøgeren selv gør noget aktivt for at synliggøre den pågældende aktivitet for eksempel via dagspressen eller Facebook.

De nye principper skal supplere de mere generelle regler for ansøgninger til de to puljer. Ansøgerne skal ikke nødvendigvis opfylde alle principper for at kunne modtage tilskud. Men det er vigtigt, at ansøgerne forholder sig til dem og argumenterer for, hvorfor et givent princip ikke er relevant for deres specifikke ansøgning.