Forebyggelse af problemer med hjemløse katte skal på den lokalpolitiske dagsorden i Slagelse Kommune. Ihvertfald hvis det står til den 24-årige student Phimchanok Khunakon, der til daglig bliver kaldt Panda:
“Dyr fortjener et godt liv og burde have rettigheder. Ligesom at Slagelse Kommune i dag har handleplaner når det kommer til bekæmpelse af rotter, bør Slagelse Kommune også have konkrete handleplaner i forhold til at tage ansvar for de hjemløse katte. Formålet skulle være at kommunen ikke bare lappeløser, når problemet med kattene bliver for stort, men i stedet er forebyggende. Det vil beskytte kattene bedre,“ siger Panda.
Sammen med hendes kæreste har hun været ude og indfange flere hjemløse katte, i ønsket om at hjælpe kattene til en bedre tilværelse.
“Jeg ønsker at vi tager ansvar for at der ikke skal være katte som bliver født ind til en kummerlig tilværelse som hjemløs, hvilket er konsekvensen når folk ikke får neutraliseret eller steriliseret deres udekatte. Ejerne skal tage ansvar for at forebygge problemet. Bare i denne måned har vi kørt rundt i Slagelse hver aften for at fodre katte,” siger Panda, og understreger at hun godt ved der er andre der gør det samme, og endda også gøre meget mere.
Ifølge Dyrenes Beskyttelse har deres internater bare i år modtaget 5.482 katte per 1. september, hvilket er en stigning fra sidste års tal der lød på 4.972 katte. Dyrenes Beskyttelses internater står for at håndtere 2 ud af 3 internatskatte på landsplan.
Panda oplever at den nuværende aftale som Slagelse Kommune har med Kattens Værn, er svær at få øje på som borger, når man har brug for hjælp til at få indfanget kattene.
“For at tage et eksempel: For fire uger siden oplevede jeg at finde fire hjemløse katte, der befandt sig ved Sct. Mikkels Kirke i Slagelse. Lang historie kort, så tog jeg kontakt til Dyrenes Beskyttelse, der henviste mig til Kattens Værn, som så henviste mig til kommunen, som så henviste mig tilbage til Kattens Værn, som jeg lige havde talt med. Det virkede kaotisk. Derfor forsøger jeg nu at råbe op gennem medierne, i håbet om at politikerne vil tage stilling til problemet.”
Derfor vil Panda nu startet en underskriftsindsamling, i håbet om at skabe lokalpolitisk interesse for at gøre noget ved problemet:
“Vi skal have handleplaner fra kommune og kattelov fra regering,” siger Panda. Afslutningsvist opfordrer hun andre til at tilslutte sig underskriftsindsamlingen samt hjælpe til med at indfange katte.
Man kan give en underskrift til indsamlingen via dette link: