Festlokalet på Albert Ibsensvej i Ringparken Slagelse åbnede igen i år dørene op for en fejring af boligområdets mange nyudklækkede studenter. Det fortæller Rosenkildegården og Basen i en pressemeddelelse.
I 2015 blev der for første gang afholdt studenterfest for Ringparkens studenter og deres tilhørende familier. Onsdag d. 29/06/2016 blev der fulgt op på sidste års succes.
Sidste år inviterede Samarbejdsudvalget og Rosenkildegården 11 studenter fra Ringparken og deres pårørende til studenterfest. Da Samarbejdsudvalget og Rosenkildegården i år kunne gentage succesen, var det med stolthed, at arrangementet kunne åbne dørene for et næsten tredoblet antal. 2016 bød nemlig på 31 nyudklækkede studenter og studiner, der allesammen er bosat i områderne omkring Ringparken.
Studenterfesten blev fejret på bedste ramadan-manér med iftar, der er den daglige spise efter solnedgang under fasten, og alt i alt var lidt over 100 mennesker mødt op til dette års Studenter-iftar for at fejre studenterne såvel som deres familier.
Som traditionen tilskriver var arrangementet besøgt af Slagelses borgmester Stén Knuth, der også ville lykønske de nyudklækkede studenter. Borgmesteren mødte op, spiste, snakkede, grinede og deltog i de vanlige festligheder, som Iftar har at tilbyde. Aftenen sluttede af med en tale fra borgmesteren til de unge studenter.
Borgmesteren indledte sin tale med at rose de frivillige kræfter bag arrangementet inden han fortalte om sin begejstring og glæde ved at deltage i arrangementer som det i Ringparken.
Inden Stén Knuths traditionelle ’selfie’ med studenterne gav borgmesteren de unge muligheden for selv stolt at fortælle forsamlingen, hvilke fremtidsplaner de brænder inde med, og hvordan deres gymnasielle uddannelse skal bruges videre på deres viderefærd i uddannelsessystemet. Samtlige studenter delte ud af deres uddannelsesdrømme, der bød på alt fra ingeniør til arkitektur og international virksomhedskommunikation, og samtlige studerende blev af forsamlingen mødt med stående klapsalver.
Hvis man efterfølgende spørger Stén Knuth, hvad der får ham til at deltage og støtte op om et arrangement som Studenter-iftaren, svarer han:
»For det første er det vigtigt, at man får nogle rollemodeller, som de unge mennesker, kan se op til. Derudover er det rigtig vigtigt, at man får sig en uddannelse, og at man får sig et arbejde. Vi ønsker alle sammen at have en fremtid, hvor vi kan gøre det, vi gerne vil. Det kræver en uddannelse og et arbejde, og når 31 unge mennesker i dag står med huen på herude, så bliver man glad indeni, for det betyder, at vi er på rette vej.«
En af hovedarrangørerne bag arrangementet Helle Blak, der er leder af ungdomsklubber og gadeplan i Ringparken, Slagelse og Motalavej i Korsør deler Stén Knuths syn, og siger selv om arrangementet:
»Vi arbejder på at formidle et budskab til de unge, om at uddannelse er vejen frem. Når vi så afholder arrangementer som dette, skaber vi en positiv atmosfære omkring det at uddanne sig. Samtidig skaber vi også nogle rollemodeller, i form af studenterne, der har muligheden for at inspirere, både deres yngre søskende, men også kvarterets andre børn.«
»Yderligere, kan et arrangement som Studenter-iftar også være med til at skabe en kollektiv områdestolthed, som på længere sigt er utroligt gavnende for et kvarter som Ringparken«, siger Helle Blak.
Efter at Helle Blak og Stén Knuth havde uddelt roser til alle de studerende havde borgmesteren som afslutning på aftenen en opfordring til at alle de fremmødte. Nemlig at der skulle uddeles et sidste bifald. Et bifald der skulle rettes mod alle de studerendes familier og pårørende, da de er med til at bakke op om de unge og deres uddannelse.
Samarbejdsudvalget, Helle Blak og borgmesteren Stén Knuth ser alle tilbage på aftenen som en succes, og håber på igen næste år at kunne byde et nyt sæt studenter og deres familier velkomne til Studenter-iftar i festlokalet på Albert Ibsensvej.