Efter en effektiv og hurtig byggeproces på kun 13 måneder har Scandi Byg netop afleveret de sidste af i alt 126 boliger til det nye boligområde Engdraget i Slagelse. Det sker en måned før tid, hvilket blandt andet skyldes den industrielle byggemetode og et godt samarbejde mellem parterne i byggeriet.
I Slagelses nye bydel Tidselbjerget har totalentreprenøren Scandi Byg netop afleveret de sidste af i alt 126 boliger, der tilsammen udgør boligområdet Engdraget. Det er Slagelse Boligselskab, som er bygherre på projektet, og her glæder man sig nu over at kunne se det færdige resultat:
– Det har været et stort og spændende projekt for os at være en del af, og nu når vi ser det endelige resultat, er vi også rigtig glade for, at det blev en modulløsning, der vandt licitationen. Vi udbød i sin tid både færdige elementer og modulbyggeri, og dengang nåede vi frem til, at vi fik mest kvalitet for pengene ved denne byggeløsning, forklarer direktør i Slagelse Boligselskab, Arne Juul, og fortsætter:
– Og undervejs i projektet er vi kun blevet klogere på de mange fordele, der følger med den innovative måde at bygge på. Blandt andet er de 126 boliger i moduler blev produceret i Scandi Bygs produktionshaller i Løgstør, hvilket betyder, at byggeriet dels er foregået med stor forsyningssikkerhed uden påvirkning af vind og vejr og dels, at det har været til meget begrænset gene for vores beboere, der flyttede ind i første etape.
Fra produktionen af de i alt 126 boliger blev påbegyndt, har det kun taget Scandi Byg 13 måneder at bygge og installere de mange boliger i Slagelse. Det skyldes i høj grad den industrielle byggemetode, men også at samarbejdet mellem alle parter i projektet fra start har forløbet gnidningsfrit og med en god forventningsafstemning:
– Allerede inden vi tegnede kontrakten, valgte vi at afsætte ressourcerne til en todages workshop hos Scandi Byg, hvor arkitekt, bygherrerådgiver og andre parter i projektet samledes for at forventningsafstemme. Her havde Scandi Byg en meget åben tilgang og lukkede os helt ind i deres arbejdsrum, hvor vi fik mulighed for at se, hvordan boligerne ville blive bygget, forklarer Arne Juul.
– På workshopdagene fik vi således drøftet alt lige fra kvalitet og pris til tidsforløb og de mindre detaljer, så det stort set bare var at trykke på produktionsknappen derefter. Og det har virkelig givet både tryghed og god kommunikation i det efterfølgende forløb, og faktisk har det også været en af grundene til, at Scandi Byg nu har kunnet levere de sidste boliger en måned før aftalt.
Hos Scandi Byg glæder blandt andre projektleder Martin Andersson Kepp sig også over det gode samarbejde, og at projektet netop er veloverstået:
– Vi har fra begyndelsen sat god tid af til workshop, forventningsafstemning og diverse afklaringer, hvilket kombineret med en god og aktiv involvering fra bygherre har givet en rigtig god proces. Generelt er forventningsafstemning og tidlige afklaringer noget, vi prioriterer højt i vores samarbejder, da al erfaring viser, at det giver den bedste oplevelse for alle parter – både før, under og efter projektet. Nu glæder vi os bare over at kunne se tilbage på et godt forløb og se boligerne på grunden, hvor de med deres stærke og dominerende arkitektur passer flot ind til naturen, lyder det fra Martin Andersson Kepp.
De 126 boliger i Engdraget kommer til at udgøre 20-25 procent af de i alt 500-600 moderne og nyopførte boliger, som Tidselbjerget med tiden kommer til at rumme. Alle boliger, som er i størrelsen 89-113 kvadratmeter, er allerede udlejede til en god blanding af både singler, seniorer, par og børnefamilier, som alle ønsker at engagere sig i og tage medejerskab for bydelens sociale og bæredygtige udvikling.