Elever forbereder sig på fremtidens jobsamtaler med erhvervslivet
I uge 47 bytter eleverne i 7.-9.klasse på Vemmelev Skole bøgerne og lærerne ud.
I stedet kommer elever fra Ungdomsuddannelserne på Selandia og underviser eleverne i fag fra ungdomsuddannelserne.I løbet af ugen kigger også lokale virksomheder og borgmester Stén Knuth forbi, da eleverne som en del af brobygningsforløbet skal forberede sig til en jobsamtale med erhvervslivet eller borgmesteren.
Brobygningsforløb med studerende
For andet år i træk gennemfører Vemmelev Skole i uge 47 i samarbejde med Selandia og en række virksomheder en uge, hvor studerende fra HHX og HTX kommer på besøg og underviser i fag fra hver deres ungdomsuddannelse. På samme måde får elever fra Vemmelev Skole også mulighed for at skifte klasselokalet ud med Selandia, når de skal undervises af studerende på Kokke- og Tjenerskolen samt El- og Smedelinjen. Fælles for ungdomsuddannelserne er, at de skal fortælle og vise folkeskoleeleverne, hvorfor de har valgt deres ungdomsuddannelse, og hvad de har tænkt sig at bruge den til videre i deres uddannelsesforløb. Derudover skal de også lave en undervisningssituation, så folkeskoleeleverne kan få et indtryk af, hvad der kan være i vente på en ungdomsuddannelse.
Gør valg af uddannelse lettere
– Brobygningsforløbet er en god måde at få vist udskolingseleverne, hvad de kan se frem til, når folkeskolen slutter, og de skal finde ud af hvilken retning, de vil videre i. Når ungdomsuddannelserne og erhvervslivet rykker ind på skolen og kommer helt tæt på eleverne, kan det netop være med til at afhjælpe nogle af de tvivlsspørgsmål, som vi ved, der ofte opstår i slutningen af 9. klasse, når eleverne skal til at vælge deres ungdomsuddannelse.
Samtidig håber vi også på den lidt længere bane, at eleverne bliver mere sikre i deres valg af ungdomsuddannelse og forhåbentlig får vi dermed færre skift på ungdomsuddannelserne, siger formand for uddannelsesudvalget Johnny Persson.
Også eleverne fra ungdomsuddannelserne vinder ved projektet
– Vi ser også brobygningen på Vemmelev Skole som et fremtidigt projekt, der skaber en win-win situation, idet eleverne på ungdomsuddannelserne netop også har en opgave, hvor de skal undervise elever fra grundskolen i løbet af deres uddannelse, siger rektor for HHX og HTX Niels-Erik Hybholt.
Jobsamtaler med erhvervslivet og borgmesteren
Brobygningsugen starter ud om mandagen, hvor eleverne skal arbejde med rekrut-teringsprocesser. Eleverne starter ud med et foredrag af Coach Bettina Wæde, hvor de bl.a. får inspiration til at opbygge en jobansøgning, læse en jobannonce korrekt og bruge indholdet. Oplægget vil også handle om, hvordan kropssprog spiller en vig-tig rolle i en samtale, og i det hele taget når man taler med andre og måske nye mennesker. Herefter får alle elever en jobannonce fra Vemmelev Skoles adoptions- og samarbejdsvirksomheder nemlig McDonalds, Plejecentret Blomstergården, Idé-møbler Slagelse, Ejendomsmægler Bolig One, Slagelse Erhvervscenter og Slagelse Byråd ved borgmester Sten Knuth.
Eleverne skal herefter udarbejde en jobansøgning, som sendes til de medvirkende virksomheder, der hver udvælger 3 elever pr. hold, som skal til samtale med repræsentanterne for virksomhederne foran klassen fredag morgen.
Vemmelev Skole inviterer pressen til prisoverrækkelse for de elever, der klarer sig bedst fredag den 25. november kl. 12 i Festsalen.