Indtil næste gang skal du massere dit ar på langfingeren og lave den her øvelse i forlængelse af massagen.
For de uindviede kan det virke helt sort, at man tager til fysioterapeut med ondt i ryggen og får at vide, at man skal massere sin finger, et ar på låret eller noget helt tredje, men det er ikke desto mindre tilfældet, når fysioterapeut Christian Olesen behandler patienter i klinikken på Bagervej.
– Jeg spørger ind til gamle skader, faldskader, ar og lignende. Når du får ondt, tænker hjernen, at den smerte kan jeg ikke lide, og så laver den en kompensation, som man hurtigt tager til sig i dagligdagen, forklarer fysioterapeuten og uddyber:
– Jeg ser mig selv som en skraldemand, der rydder op i det rod, der er i hovedet, som er skabt af gamle skader, traumer og den slags, så samspillet mellem muskler og hjerne fungerer optimalt.
Brækkede sin ankel
36-årige Christian Olesen, der er født og opvokset i Rødby på Lolland og bosat i Korsør, overtog 1. juni Klinik for fysioterapi og osteopati på Bagervej i Slagelse. Dermed forfølger han sin drøm, der så dagens lys for mange år siden.
– Jeg brækkede anklen som 14-årig og fik dårlig lysken, knæ, skulder og hovedpiner. Det betød, at jeg ikke kunne spille fodbold og mistede meget af min omgangskreds. Jeg har efterfølgende været til alle mulige behandlere uden det hjalp, fortæller han og fortsætter:
– Da jeg endelig kom til en fysioterapeut som kunne hjælpe, var det vildt fedt, og så tænkte jeg, at det skal jeg også være. Derfor vil jeg se på det hele mennesker i behandlingen – er der et ar fra en blindtarmsoperation, som gør, at skulderen driller eller lignende.
Var ikke tilfreds
Christian Olesen har tidligere været ansat hos Fysioterapien i Langes Gård og på Fabrikken i Slagelse, men han ville gerne videre med sin behandling.
– Jeg er ikke tilfreds med at hjælpe nu og her, hvis patienterne kommer tilbage med de samme smerter. Jeg vil gerne gøre det bedre og følge dem mere på vej, fastslår den nyslåede klinikejer.
Derfor bruger han meget tid og energi på kurser, hvor han dyrker mange forskellige grene af fysioterapien.
– Jeg har taget skridtet videre og tager mange kurser i udlandet for at få ny inspiration og gå nye veje med behandlingen, forklarer fysioterapeuten, der blandt andet arbejder med McKenzie-konceptet, Mulligan-metoden, medicinsk akupunktur og neurokinetic therapy.
– Samspillet mellem muskler og hjerne skal fungere normalt, så man ikke har konstante smerter eller tilbagevendende problemer. Udgangspunkt er altid hjernen. Når den kører, og kroppen fungerer, så kører det hele bedre, slutter han.