På trods af uro i danskernes privatøkonomi de sidste par år, har mange formået at betale regninger til tiden – allerbedst har indbyggerne i Region Hovedstaden været. Det viser en ny opgørelse af RKI-registret over dårlige betalere fra teknologi- og datavirksomheden Experian. Her kan du se, hvordan din kommune klarer sig.

Endnu en gang har Region Hovedstaden og nærmere bestemt Allerød Kommune været landets bedste til at betale regninger og lån til tiden. Det viser nye kommunale 2024-tal fra RKI-registret.

Selvom antallet af RKI-registrerede i en national sammenhæng er faldet, og at det går bedre, end man sidste år havde frygtet, så er der stadig markante forskelle hen over landet.

– Kigger vi tilbage på tallene de sidste mange år, ser vi et mønster gentage sig, hvor indbyggerne i kommunerne i og omkring hovedstaden har været bedst til at undgå RKI-registreringer, og resten af Sjælland og Lolland-Falster har den største andel af dårlige betalere. Det samme ser vi ved udgangen af 2024, forklarer Bo Rasmussen, der er direktør hos teknologi- og datavirksomheden Experian, der står bag RKI.

Det er de samme kommuner som i 2023, der har klaret sig både bedst og knap så godt – fra Allerød Kommune med 1,29% registrerede i RKI og til Lolland med 7,77 % af kommunens borgere registrerede.

Ser man på top ti over de kommuner, som er bedst til at betale, er hele otte af dem i Region Hovedstaden. I den anden ende er Region Sjælland fortsat den region med den største andel af registrerede personer med misligholdt gæld, nemlig 4,1 procent af personerne over 18 år. I Region Hovedstaden ligger det tal på 2,79 procent af befolkningen.

Mange har bundsolid privatøkonomi
Ved udgangen af 2024 er der i alt sket et fald på cirka en procent i af antallet af registrerede danskere i RKI sammenlignet med første halvår 2024. Faldet i antal registrerede er en god måde at tage temperaturen på danskernes privatøkonomi. Arbejdsløsheden er lav i Danmark, og det er med til at tegne et lyst billede for danskernes økonomi.

– Det viser, at mange danskere har en bundsolid privatøkonomi, der kan klare selv ret store ændringer. Selvom der er en del udsatte, hvor privatøkonomien vakler ovenpå de seneste års udfordringer, fortæller Bo Rasmussen.

Men selvom der er et fald i antallet af registrerede personer i RKI, så er der en stigning i antallet af sager pr. person. I gennemsnit er hver dansker i RKI nu registreret med 2,75 sager med en gennemsnitlig beløbsstørrelse på 17.632 kroner.

– Det er noget, vi vil have et øje på i fremtiden, men for nu er det mest af alt positivt, at danskerne har klaret sig så godt gennem de sidste par års økonomiske uro og generelt er gode til at betale deres regninger, fremhæver Bo Rasmussen.

I den vedhæftede PDF kan du finde tal for, hvor din kommune ligger på listen.

Top 10 kommuner med færrest registrerede i RKI i januar 2025:
Allerød: 1.29%
Dragør: 1.55%
Skanderborg: 1.56%
Gentofte: 1,61%
Rudersdal: 1.65%
Fanø: 1.66%
Egedal: 1.69%
Lyngby-Taarbæk: 1.69%
Hørsholm: 1.80%
Frederiksbjerg: 1.92%

Top 10 kommuner med flest registrerede i RKI i januar 2025:
Lolland: 7.77%
Guldborgsund: 5.96%
Ishøj: 5.61%
Slagelse: 5.23%
Brøndby: 4.91%
Kalundborg: 4.86%
Albertslund: 4.84%
Haderslev: 4.74%
Tønder: 4.74%
Vordingborg: 4.69%

Se alle kommunerne her:
Experian_RKI_Analyse_-_Januar_2025.pdf