Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Slagelse Kommune i tidsrummet 2015-07-27 til 2015-08-04.

SPRITBILISTER

Lørdag klokken 03.15 blev politiet kaldt ud til et solo færdselsuheld på Halsskovvej i Korsør, hvor en 25-årig mand fra Christiansfeld og en 24-årig mand fra Kolding var impliceret. Politiet havde mistanke om spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand, men ingen af de to mænd ønskede at oplyse, hvem føreren af bilen var. Dermed blev den 25-årige og den 24-årige sigtet for kørsel i påvirket tilstand og sigtet for færdselsuheld under påvirkning af alkohol. Sagen efterforskes nærmere.

Lørdag klokken 4.43 blev en bil, som kørte på Mariendals Allé i Slagelse standset en patrulje. Da føreren af bilen – en 18-årig kvinde fra Korsør – virkede en smule spirituspåvirket, blev hun alkometertestet med et positivt resultat lidt over det tilladte. Hun blev herefter anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Søndag klokken 04.34 standsede politiet en 23-årig mand fra Slagelse på Frederiksgade i Slagelse. Manden virkede beruset og en alkometertest viste, at promillen var over det tilladte. Den 23-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Søndag klokken 21.24 standsede politiet en 34-årig mandlig lettisk statsborg på Vestmotorvejen ud for Slagelse. Den 34-årige blev skønnet påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer. En alkometertest viste, at promillen var over det tilladte. Manden blev visiteret og fundet i besiddelse af et euforiserende stof. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, sigtet for kørsel i påvirket tilstand og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

HÆNDELSER

KORSØR: Brand i gryde
2015-07-31 – Torsdag klokken 10.40 blev politiet tilkaldt til en brand i en lejlighed på Motalavej i Korsør. Det viste sig, at der i forbindelse med madlavning var gået ild i en gryde med olie. Ilden havde fået fat i emhætten og nogle overskabe. Det lykkedes dog hurtigt brandvæsenet at slukke ilden, og der opstod ikke de store brandskader; men der skete omfattede røgskade i hele lejligheden, ligesom den underliggende lejlighed har fået vandskade efter slukningsarbejdet. Den 53-årige mandlige beboer i lejligheden, der må genhuses, kom heldigvis ikke noget til.

KORSØR: Hotelgæster bestilte stort ind og forsvandt
2015-07-27 – Lørdag aften klokken 21 blev politiet bedt om at komme til “Hotel Comwell” på Ørnumvej i Korsør, idet nogle personer, som havde indlogeret sig på hotellet, nu efter at have bestilt rigeligt med mad og drikke, på nær en person, som tilbageholdes af personalet, var forsvundet fra stedet. Politiet anholdt manden, som er 24 år og fra Borup, og sigtede ham for bedrageri. Politiet leder nu efter de resterende personer.

SKÆLSKØR: Stråtækt hus nedbrændte i Magleby
2015-07-28 – Tirsdag aften blev politiet klokken 21.47 tilkaldt af en forbipasserende kvinde til en adresse på Bankehusvej i Magleby, idet der var brand i huset. Ved politiets ankomst var brandvæsenet i fuld gang med slukningsarbejdet af det stråtækte hus på adressen; men hele tagkonstruktionen og store dele af underetagen udbrændte. Politiet vil i løbet af onsdag foretage brandteknisk undersøgelse.

SLAGELSE: Kørte uden kørekort i uindregistreret bil
2015-07-29 – Lørdag aften klokken 21.30 standsede en patrulje en bil, som kørte på Korsørvej i Slagelse. Da føreren skulle fremvise sit kørekort, viste det sig, at han var administrativt frakendt førerretten. Ved et tjek af nummerpladen var disse afmeldt, således han kørte i et uindregistreret køretøj. Han blev herefter anholdt og sigtet for kørsel i frakendelsestiden, kørsel med afmeldte nummerplader og kørsel i uindregistreret bil. Bilen blev i øvrigt beslaglagt af politiet.

SLAGELSE: Redskabsskur nedbrændte
2015-08-03 – Sent søndag aften klokken 23.45 blev politi tilkaldt til en brand i et træskur mellem UV-hallen og Slagelse Stadion. Selv om brandvæsenet hurtigt var på stedet, brændte skuret, som indeholdt en del træningsredskaber, helt ned. Et vidne oplyste, at han havde set en meget larmende knallert kørende i området kort for han så, at der var ild i skuret, og politiet runderede i området – dog uden resultat.

SLAGELSE: Slagsmål mellem unge mennesker
2015-07-29 – Lørdag morgen klokken 5.25 var politiet tilstede på Gl. Torv i Slagelse, da der opstod var uro og skænderier mellem nogle unge mennesker. Herunder løb en ung mand pludselig over til en anden ung mand og slog ham. Betjentene sprang ud af patruljebilen og fik fat i den unge mand, som havde slået, samtidig med, at betjentene måtte holde den anden unge mand tilbage for ikke at slå igen. Den unge voldsmand, som er 19 år og fra Oreby ved Dalmose, blev herefter anholdt og sigtet for vold, mens den anden unge mand blev bedt om at gå en tur på skadestuen. En anden patruljebil fulgte denne unge mand og hans venner på vej mod skadestuen. På et tidspunkt blev patruljen dog bedt om at forsvinde. Da patruljen tog kontakt med den unge mand, der bad dem forsvinde, fortsatte han med at optræde aggressivt, og han – en 19-årig mand fra Slagelse – måtte til sidst anholdes og sigtes for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

SLAGELSE: Slagsmål mellem unge
2015-07-31 – Fredag klokken 0.54 måtte politiet sende flere patruljevogne til Gl. Torv i Slagelse, hvor en gruppe af unge fra Nordbyen og en gruppe soldater fra Antvorskov Kaserne var kommet i klammeri. Det lykkedes politiet at skille de to grupper ad, og soldaterne blev sendt hjem på kasernen, der var dog en enkelt temmelig beruset soldat, der ikke helt forstod alvoren og fortsatte med at skabe uro, hvorfor han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

SLAGELSE: Truede ægtepar med “pistol” på motorvejen
2015-07-31 – Et ægtepar på henholdsvis 51 og 53 år fra Vojens i Jylland fik sig noget af en forskrækkelse i går ved middagstid, da de kørte på Vestmotorvejen i Slagelse Kommune. Foran dem kørte en bil – ført af en 28-årig mand fra Rødovre – som slingrede temmelig meget. De forsøgte at køre uden om bilen, og da det endelig lykkedes, faldt det åbenbart ikke i god jord hos den 28-årige fører af bilen, idet han straks efter kørte op på siden af ægteparret og fremviste en pistollignende genstand og herefter gav dem “fingeren”, inden han kørte fra på afkørsel 39. På baggrund af hændelsen sendte politiet straks flere patruljekøretøjer af sted, og en søgning i området omkring afkørsel 39 gav resultat, idet en bil, som den ægteparret havde beskrevet, holdt med motoren i tomgang på McDonald’s parkeringsplads. Ved henvendelse til føreren af bilen var det åbenlyst, at han bestemt ikke var ædru, hvilket en alkometertest også viste, ligesom betjentene under forsædet fandt en splatterpistol i form af en kopi af et rigtigt våben. Han blev herefter anholdt og sigtet for spirituskørsel, trussel på livet og overtrædelse af våbenloven.

SLAGELSE: Ung kvinde stjal varer i fire butikker
2015-07-31 – Onsdag klokken 11.58 blev politiet tilkaldt til Vestsjællandscentret af en vagtmand, som tilbageholdt yngre kvinde, der havde stjålet varer fra flere forretninger. Betjentene kunne konstatere, at der var tale om en 24-årig fra Fuglebjerg, som havde været en tur i Matas, Glitter og “Sophie” i Vestsjællandscentret og i Damborg Isenkram i City3, og stjålet varer. I Matas drejede det sig om noget mascara for 169 kr., i Glitter et ur til en værdi af 199 kr., i “Sophie” en bluse til en værdi af 130 kr. og endelig varer i Damborg til en samlet værdi af 840 kr. Alle varerne blev leveret tilbage til forretningerne og kvinden blev sigtet for butikstyveri.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Slagelse Bredegade Lejlighed Torsdag klokken 23 – fredag klokken 10 Umiddelbart intet
Korsør Helenevej Hus Torsdag den 16. juli – torsdag klokken 21.10 En vaskemaskine, en tørretumbler og en kurvestol
Slagelse Klingeberg Lejlighed Onsdag klokken 15 – 15.30 Ukendt kostervalg
Skælskør Gammelgade Hus Fredag klokken 14.00-lørdag klokken 06.00 Våbenskab med indhold fundet tæt på gerningssted
Slagelse Marokkovej Hus Onsdag klokken 12.00-fredag klokken 07.00 Smykker af ukendt mærke og kontanter

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Korsør Tårnborgvej Søndag klokken 0.01 – 1.30 Spritkontrol: 10 køretøjer kontrolleret – ingen sager
Slagelse Korsørvej Lørdag klokken 21 – 21.40 Spritkontrol: 50 køretøjer kontrolleret – en havde ikke førerret, det var tredje gang så bilen blev beslaglagt, og en kørte med stjålne nummerplader og således uden lovpligtig forsikring i uindregistreret køretøj
Korsør Motalavej Klokken 11 – 12 Færdselskontrol: 26 køretøjer kontrolleret – en påtale om defekt udstødning
Korsør Motalavej Klokken 12 – 13 Færdselskontrol: 10 køretøjer kontrolleret – ingen sager
Korsør Kongebroen Klokken 19 – 20 Færdselskontrol: Fem sager om knallerter med kørsel til ulempe for andre – alle fem skal efterfølgende undersøges for konstruktive ændringer
Korsør Motalavej Klokken 15 – 16 Færdselskontrol: Ingen sager
Korsør Motalavej Klokken 16 – 17 Færdselskontrol: Ingen sager
Boeslunde Sønderupvej Klokken 19.10-19.35 Bestilt færdselskontrol: fire køretøjer standset og kontrolleret – en sigtet for kørsel på ulovlig knallert

 

 

Hastighedskontroller

By Vej Tid Type Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Bisserup Skafterupvej Klokken 17.00-17.30 Laser Fire 50 km/t Bestilt færdselskontrol: ingen sager
Slagelse Byskovvej Klokken 15.45-16.15 Laser Tre 50 km/t Et klip