Slagelse Biblioteker og Borgerservice hidkalder alle unge, som vil hjælpe med at skabe ’Cirkus FuturumRobotica’ – som skal sikre underholdningen i fremtiden. Biblioteket inviterer til tre arrangementer i løbet af sommeren.

Der vil være rig mulighed for at slippe sine kreative kræfter løs med Lego Mindstorm til arrangementerne ’Cirkus FuturumRobotica’. Deltagerne skal bygge robotter, der f.eks. kan gå, tale, tænke og gøre alt, hvad man kan forestille sig.

– ”Vi arbejder med Lego Mindstorm, og hvad vi nu ellers finder på at bruge til at bygge vores sjove robotter. Man behøver ikke at have prøvet det før, alle kan være med. Det vil være en fordel at have en Tablet eller Smartphone med.” Fortæller Sisse Louise Fromholt Olesen, Kulturformidler på Slagelse Biblioteker og Borgerservice.

Cirkusrobotter i fremtiden

Konceptet for arrangementerne er enkle: Året er 3026. Jorden er overbefolket og flere millioner mennesker er flygtet til planeten Samour. Planeten er gold, og folk laver ikke andet end at arbejde og kede sig – selv børnene. En gruppe unge opfindere opdager ved et tilfælde, at for 1000 år siden havde folk det sjovt ved at gå i noget, der hed: Cirkus.
Cirkusdyr, akrobater og klovne findes ikke længere, derfor har biblioteket brug for hjælp. Hjælp til at bygge cirkusrobotter og skabe Cirkus FuturumRobotica.

Arrangementerne er for 9-15 årige og det er gratis at deltage. Det første arrangement er den 30. juni på Slagelse Bibliotek, andet arrangement er den 6. juli på Skælskør Bibliotek og det sidste er på Korsør Bibliotek den 13. juli.

Læs mere om arrangementerne på www.slagelsebib.dk.

Pressefoto