I en tid, hvor Vestsjællands Teaterkreds er kraftigt udfordret pga. nedlukningen af kulturlivet, inviterer teaterkredsen nu alligevel publikum i teatret. Dog ikke på traditionel vis, men via streaming.

Folketeatret, som Vestsjællands Teaterkreds har et tæt samarbejde med, og som gæster teaterforeningen flere gange hver sæson, tilbyder nemlig nu alle at opleve ’Ordet’ helt GRATIS via streaming. Et helt nyt koncept som Vestsjællands Teaterkreds glæder sig meget til at videreformidle til publikum – og så er det endda helt gratis at se med.

Professionel tv-produktion

Folketeatrets stjernebesatte opsætning af Kaj Munks klassiker ’Ordet’ skulle have haft premiere den 30. januar 2021, men blev udskudt pga. COVID-19. I stedet for at vente og håbe på bedre tider, har Folketeatret nemlig valgt at tage udfordringen op og gentænke formatet.

Løsningen er en professionel tv-produktion af forestillingen, som kan streames gratis på folketeatret.dk den 5. april mellem kl. 15.00 og 23.00, oplyser teaterkredsen.

Sådan kan du opleve ’Ordet’

Vestsjællands Teaterkreds oplyser endvidere, at der er to måder, hvorpå publikum kan opleve den stjernebesatte forestilling. Man kan enten tilmelde sig ved at gå ind på www.folketeatret.dk/shows/ordet/. Herefter vil man modtage en billet, og på selve dagen den 5. april modtager man et link til den filmede version samt et digitalt teaterprogram. Hvis man vil modtage linket på mail er sidste tilmelding den 3. april.

På selve dagen vil forestillingen også kunne tilgås direkte på folketeatret.dk uden tilmelding.

Stjernebesat forestilling

Publikum kan glæde sig til at opleve Waage Sandø, Preben Kristensen, Amalie Dollerup, Esben Dalgaard Andersen, Mads Reuther, Morten Brovn, Michael Slebsager, Peder Holm Johansen, Jeanette Binderup-Schultz, Nadia Jasmin Nielsen og Mia Ellen Kjær i Palle Steen Christensens scenografi og Moqi Simon Trolins instruktion.

Kaj Munk ville give publikum et ’chok i sjælen’

Ordet kan vække døde til live i dette skuespil skrevet i 1925 af Danmarks store digterpræst Kaj Munk. Han ville med ’Ordet’ give publikum et ‘chok i sjælen’, og det er vitterligt stærke sager, publikum præsenteres for, når en genopstandelsens mirakel finder sted i stuen hos den vestjyske storbonde Mikkel Borgen.

Der skal mod til at tro på det, som ikke kan forklares, og at sætte spørgsmålet om tro på dagsordenen er noget, der for alvor kan sætte sind i kog. Man går næppe uberørt fra et møde med dette særsyn af et drama, hvor ‘alt er muligt for den, der tror’.

Ved førsteopførelsen i 1932 blev ’Ordet’ en bragende publikumssucces og Dreyers filmatisering fra 1955 gik sin sejrsgang i de danske biografer. I 2006 kom ’Ordet’ på den danske kulturkanon med den begrundelse, at det var ‘et enestående stykke, dansk kultur, som repræsenterer et nybrud og samtidig formår at fortælle en almenmenneskelig historie, der rækker ud over den tid, hvor det blev skrevet’.

Pressefoto