Træklatring, faldskærmsudspring, lystfiskeri, rollespil i naturen og dyrkning af havhaver. Friluftsliv er mange ting, og det vidner den årlige uddeling af tilskud fra friluftslivets Lokalforeningspulje om. I alt har Friluftsrådet uddelt 2,9 mio. kr. til 100 forskellige foreninger i 57 kommuner.

Foreninger under Friluftsrådets medlemsorganisationer kan søge om tilskud fra friluftslivets Lokalforeningspulje til at styrke deres arbejde med friluftsliv. Friluftsrådet glæder sig over at kunne give de frivillige ildsjæle i foreningerne en hjælpende hånd.

“Der er mange i de frivillige foreninger, der brænder for at skabe gode muligheder for friluftsliv og naturoplevelser, så det er dejligt, at vi kan støtte det lokale engagement. Vi er især glade for, at vi har kunnet støtte så mange forskellige typer af friluftsaktiviteter, både til lands, til vands og i luften, og at støtten går til foreninger bredt fordelt i hele landet,” siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Flere tilbud om friluftsliv
Der gives i Lokalforeningspuljen blandt andet tilskud til, at foreninger kan opstarte nye aktiviteter eller udbrede de eksisterende aktiviteter til nye målgrupper. Det kan være i form af materialer, faciliteter eller andet.

Lokalforeningspuljen uddeles en gang om året, og der gives tilskud på op til 40.000 kr. Selvom det ikke nødvendigvis er så store beløb, så gør pengene en stor forskel, lyder det fra Friluftsrådet.

”De frivillige foreninger er en kæmpe ressource, fordi de er med til at skabe livskvalitet, sundhed og sammenhold i lokalsamfundene. De tilskud, vi uddeler i Lokalforeningspuljen, er relativt små, men de gør en vigtig forskel – både for den enkelte forening og for lokalsamfundet,” siger Winni Grosbøll.

Lokalforeningspuljen er et resultat af den politiske aftale, som regeringen indgik i 2017. Otte hovedorganisationer inden for det frivillige foreningsliv er udpeget som puljeansvarlige for hver deres pulje. Friluftsrådet er udpeget som ansvarlig for en pulje til friluftsforeninger, og har i perioden 2018-2024 uddelt i alt cirka 18 mio. kr. til 487 lokale foreninger fordelt på 91 kommuner.

Eksempler på tilskud

XC-Sjælland i Holbæk har fået tilskud til en ny optræksbil til hanggliding

I Køge har bl.a. Køge Sejlklub fået tilskud til udvidelse af flydepontonen

Ringsted Gruppe DDS har fået tilskud til nye telte

Karrebæksminde Havhave har fået tilskud til at dyrke tang

DcH Herrestrup i Odsherred har fået tilskud til et redskabsskur

Skælskør Roklub har fået tilskud til kajakker

Møns Jagtforening i Vordingborg Kommune har fået tilskud til oprettelse af en skydebane

Hele fem foreninger i Guldborgsund Kommune har fået tilskud, bl.a. Nørre Alslev Spejderne, der har fået tilskud til en ny vandaktivitet

Se listen over alle tilskud fra Lokalforeningspuljen 2024

Foto: ABW