Her er der flest ikke-vestlige indv...
Med kommunalvalget om hjørnet er det værd at...
Med kommunalvalget om hjørnet er det værd at...
Borreby Gods holder igen Store Bededagsaften....
Her kan du se uddrag af den seneste politirapport,...
Drømmer du om at stå på den store livescene?...
Torsdag 22. maj kl. 18 inviterer Kongegaarden til årets Pianistgalla med et varieret program af klassiske klaverværker opført af tre talentfulde pianister fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums kandidatklasse. Line-Up: Benjamin Arnika Skydsgaard, Merel Beelen og Love Persson.
Tusind tak til Mette Fabel for de skønne billeder fra Lagunestien, hvor ramsløg blomstrer i skovbunden.
Lagunestien, der snor sig gennem den smukke Korsør Lystskov, er et oplagt sted at opleve skovbadning i praksis. Her kan man vandre langs stien i roligt tempo og lade omgivelserne fylde sanserne.
Slagelse Kommune og SparEnergi inviterer til info-møde om varmepumper til huse og sommerhuse. Mødet henvender sig til alle boligejere, som går med tanker om at anskaffe sig en varmepumpe. Du kan kun få tilskud til at anskaffe en varmepumpe, hvis du bor uden for et område, der forsynes eller skal forsynes med fjernvarme.
Torsdag 22. maj kl. 18 inviterer Kongegaarden til årets Pianistgalla med et varieret program af klassiske klaverværker opført af tre talentfulde pianister fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums kandidatklasse. Line-Up: Benjamin Arnika Skydsgaard, Merel Beelen og Love Persson.
Slagelse er en af Danmarks ældste byer, og her er også nogle af Danmarks første mønter blevet slået. Det var under kong Knud den Store i hans regeringstid 1018-35. Møntslagningen fandt sted i Kongsgården i Bredegade. Det var også i Slagelse, at dronning Margrete 1. indkaldte til rigsmøde på Torvet i byen, hvor hendes 6-årige søn Oluf ll blev valgt som konge. En begivenhed som har en indviklet sammenhæng med danmarkshistoriens største guldskat, Slagelsesskatten.
Frivillig cykelpilot Henriette Andersen er en af dem, der ofte uddeler gode oplevelser, for hendes valgsprog er: ”Det bedste du kan give et andet menneske, er lidt af din tid”. Og det gør Henriette ved enhver lejlighed.
Derfor bad Slagelse Kommune Henriette afprøve Ønskebrønden, med en af de borgere hun besøger i forbindelse med hendes arbejde som Social- og sundhedsassistent.
Kom og hils på landskabsmaleren Merete Roy, som igen gæster MØLLER i mejeriet med sine skønne malerier fra strand og kyst.
Der er fernisering Kr. Himmelfartsdag 29. maj kl. 11.
Vild med ruiner? Så tag med på en rundvisning i Antvorskov Klosterruin med levende fortællinger om stedets store betydning.
Antvorskov Kloster var et fuldt funktionsdygtigt og moderne johanniterkloster og et af Danmarks største i ældre middelalder.
Sam Christensen modtog en bronzemedalje på Københavns Rådhus den 13. maj for sit svendeprøvearbejde, som vurderes blandt de bedste i hans årgang.
Medaljeoverrækkelsen er en traditionsrig begivenhed, hvor H.M. Kongen deltager og hilser på de unge håndværkere, som har udmærket sig særligt.
– Vi er stolte af Sams præstation. Det er et stærkt eksempel på, hvor langt man kan nå med en erhvervsuddannelse, og vi håber, det kan være til inspiration for andre unge mennesker i Slagelse og omegn, siger Michael Dyrehave, uddannelseschef på ZBC Slagelse.
“Så blomstrer rododendron, kærmindesøster og guldregn i Anlægget,” skriver Mette Fabel. Tusind tak for at dele blomsterpragten med os.
Alle voksne i Europa kender historien om 2. verdenskrig, og hvordan modstandsbevægelserne understøttede de allieredes krig mod Nazityskland. Eller gør de?
Udstillingen ’Skyggekrigerne’ inviterer ind i en verden af hemmelige missioner, modstandsarbejde og ufattelige ofre under besættelsen af Danmark fra 1940-1945. Fokus er på SOE (Special Operations Executive), den engelske efterretnings- og agenttjeneste, der fik Danmark organiseret i et kompliceret modstandsnetværk på tværs af politiske fløje.
En 80-årig mand fra Slagelse blev mandag eftermiddag anholdt og sigtet for vold. Det skete, efter at politiet havde fået en anmeldelse om vold, som tilsyneladende var udløst af en uenighed om, hvordan hækken mellem to ejendomme skulle klippes. Den 80-årige overfaldt naboen – en 48-årig mand – da han henvendte sig for at tale om hækken, og han fik flere slag i hovedet, i maven og et spark mod skridtet. Den 80-årige blev anholdt klokken 15.37 og blev afhørt på politistationen i Slagelse, inden han blev løsladt igen klokken 16.13.
Har du to timer hver/hver anden uge til at gøre en forskel for dine medmennesker i psykiatrien?
Som frivillig i Håb i Psykiatrien faciliterer du fællesskabende aktiviteter for mennesker indlagt i psykiatrien. Det kan være alt fra musik, oplæsning, sport, strik eller anden kreativitet. Som frivillig kan du byde ind med lige netop dét, du brænder for.
Alle børn skal møde kultur og natur som en del af deres dagtilbuds- og skoleliv. Derfor igangsætter Slagelse Kommune Kultur- og Naturrygsækken. Med den får alle børn i dagtilbud og folkeskoler adgang til inspirerende og sanselige læringsforløb, der styrker deres kulturelle og naturfaglige ballast og giver dem mulighed for at undres, udfolde sig kreativt og deltage aktivt.
Torsdag den 5. juni inviterer lokale politikere til årets Grundlovsmøde på Gerlev Idrætshøjskole, hvor vi fejrer demokratiet, fællesskabet og friheden i dejlige omgivelser.
Arrangementet er for alle – børn, unge, voksne og seniorer – og vi lægger vægt på både nærvær og indhold. Tag familien, naboen eller en god ven under armen og vær med til en hyggelig Grundlovsdag med både leg, musik og debat.
Du kan møde stjerneforskeren og gigtlægen Philip Rask på Slagelse Sygehus onsdag den 4. juni. Her fortæller han om sin banebrydende forskning i, hvordan mennesker med gigt kan få en bedre hverdag – med færre smerter og større overskud.
Fredag var der dækket op til langbordsmiddag, da kokke- og tjenereleverne havde gjort klar til at tilberede mad over bål og i hjemmelavede lerovne – begge metoder med rødder i danske madtraditioner.
Forløbet blev til i et samarbejde mellem faglærer Jakob Krøll og TV-kok Thomas Castberg. Langbordsmiddagen fandt sted i de smukke rammer i væksthuset på Slagelse Landbrugsskole, hvor eleverne selv byggede ovne af ler, halm og sand, som de brugte til at tilberede mad i. Ovntypen, som stammer fra vikingetiden, rammer temperaturer på over 500 grader og giver maden en særlig struktur og smag.
Når H.M. Dronningen og op mod 10.000 deltagere besøger Royal Run i Korsør den 9. juni 2025, er der lagt op til en uforglemmelig dag med masser af fællesskab og feststemning. Det store arrangement vil også påvirke trafikken og parkeringsmulighederne i byen.
Den 28. maj inviterer Slagelse Bibliotek til et unikt særarrangement, hvor fortid og nutid mødes i en levende fortælling om Danmarks ringborge – og en mulig misforståelse af hele vikingetiden.
Aftenen begynder kl. 18.00 med adgang til museet og et kort oplæg om Trelleborgs aktuelle Unesco-nominering. Kl. 19.00 tager historiker og forfatter Anders Lundt Hansen over med et spændende foredrag baseret på sin nye bog: “Kong Haralds ringborge: En rejse gennem Danmark i år 984”.
Slagelse by forvandles i maj til ét stort lærred, når Slagelse Street Art Festival 2025 løber af stablen. Og i år rykker gadekunsten helt ind mellem bogreolerne – Slagelse Bibliotek inviterer nemlig indenfor til et væld af arrangementer, der fejrer street art som både kunstform, kultur og fortælling.
Slagelse Kommune har modtaget 292.594,09 kr. i tilskud fra Statens Kunstfonds Pulje til kunst i det offentlige rum til realisering af et nyt kulturprojekt Tidssporet: 2. Verdenskrig. Projektet vil formidle seks udvalgte mindesmærker i Slagelse by gennem kunstneriske og digitale greb og er med til at markere 80-året for Danmarks befrielse. Tidssporet lanceres 14. november 2025.