Ildsjælene fra Agersø Idrætsforening har netop modtaget prisen Årets Landdistriktsindsats. Overrækkelsen fandt sted på Landdistriktskonferencen.

Onsdag aften blev Agersø Idrætsforening hædret med prisen Årets Landdistriktsindsats – også kendt som landdistriktsprisen. Prisen får ildsjælene fra idrætsforeningen for deres store arbejde med at skabe gode oplevelser og mulighed for bevægelse for både beboere og besøgende på Agersø.

– Agersø Idrætsforening er god til at bygge bro over sundet og se sig selv som en del af en større sammenhæng. Det er et eksempel på, hvordan en forening kan åbne op og samarbejde på nye måder. Vi er imponeret over, hvordan foreningen skaber relationer på tværs af fysiske og sociale afstande. Alt sammen for at skabe liv på Agersø, siger medlem af dommerkomiteen og næstformand i Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget Poul Bek-Pedersen (B), som overrakte prisen til Agersø Idrætsforening på Landdistriktskonferencen, der blev afholdt i Korsør Kulturhus onsdag aften.

Udover det faste program, som byder på blandt andet gymnastik, åben dans og bold og leg for alle, så er Agersø Idrætsforeningen også arrangør af en lang række arrangementer og events. Alene det seneste år har foreningen stået bag stjerneløb, påske-naturbanko, håndboldstævne, fællesskabsstafet, opvarmning til græskarfestival og meget mere.

– Det er med til at skabe liv og fællesskab på øen, og det giver besøgende børn og familier med interesse for øen mulighed for at få oplevelser på øen samtidig med, at det også er med til at udvikle relationerne og fællesskabet på tværs af sundet. Kort sagt medvirker foreningen til, at alle føler sig velkommen, når de besøger øen, siger medlem af dommerkomiteen og medlem Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget Anne Bjergvang (A).

Vinderen får 10.000 kr. vinderne, en indgraveret messingplade samt et træ, som kan plantes på Agersø.

Pressefoto