Søndag den 22. maj 2022 kl. 15.00 åbner Sjællands Teater dørene på Slagelse Teater til en forårskoncert af særlig karakter. Klassisk musik, storslået sang og smuk lyrik forenes, når Danmarks Underholdningsorkester besøger Slagelse.

Danmarks Underholdningsorkester inviterer til et nyt tværæstetisk koncertformat. Og med kun fire planlagte koncerter på landsplan, er det unikt, at Slagelse er den ene koncertby.
Publikum kan se frem til at blive berørt, beriget og inspireret af nogle af de smukkeste satser af Vivaldi og udvalgt lyrik af blandt andre Shakespeare, Inger Christensen og Naja Marie Aidt.
En smuk lyssætning indrammer helhedsoplevelsen af kunst og kultur, når orkestrets strygere sammen med Jakob Lorentzen på cembalo og sopran Berit Barfred-Christensen giver deres fortolkning af Vivaldis sprudlende, dramatiske og rørende musik.
De musikalske perler af barokmusikkens mester, Vivaldi, understøttes af og kædes sammen med udvalgte digte, der belyser forårets stemninger og følelser, smukt fremført af skuespiller Sonja Richter.

Et eminent kunstnerisk hold

Danmarks Underholdningsorkester er kendt for sine populære koncerter med kendte solister. Med kapelmester og dirigent Erik Heide i spidsen kan publikum glæde sig til at opleve smukke arier fremført af den prisvindende operasangerinde, Berit Barfred-Christensen. Foruden Inga Nielsens Mindelegat og Leonie Sonning-legatet, modtog Berit Barfred-Christensen Aalborg Operapris i 2018.

Sonja Richter tilfører koncerten en lyrisk dimension. Udover en imponerende række af film og teaterforestillinger på CV’et, som har gjort hende til en kendt og skattet skuespillerinde, har Sonja Richter også en udpræget flair og passion for lyrik og musik. I denne sammenhæng vil Sonja Richter fremføre både klassiske og moderne digte, som harmonerer med koncertens musiske del.

Forårskoncert for alle

Hvad end man er en garvet kender af Vivaldis musik eller skal opleve den live for første gang, kan man regne med at gå fra koncerten en unik oplevelse rigere. Vivaldis musik har evigt liv, og den umage sammenkædning af æstetiske udtryk i denne koncert, er for alle, der vil skyde foråret i gang på smukkeste vis.
Der er fortsat billetter til Forårskoncert med Danmarks Underholdningsorkester på www.sjællandsteater.dk

Fakta om koncerten og dens medvirkende:

Medvirkende:
Skuespiller: Sonja Richter
Sopran: Berit Barfred-Christensen
Cembalo: Jakob Lorentzen
Koncertmester og dirigent: Erik Heide
Strygere fra Danmarks Underholdningsorkester

Sonja Richter, skuespiller:
Udover en imponerende række af film og teaterforestillinger på CV’et, som har gjort hende til en kendt og skattet skuespillerinde, har Sonja Richter også en udpræget flair og passion for lyrik og musik. Hun har blandt andet gjort sig bemærket for sin fortolkninger af Shakespeares sonetter på Copenhagen Jazzfestival sidste år.
Sonja har investeret sig meget i dette projekt og deltaget i udvælgelsen af digtene, og hendes kunstneriske personlighed og menneskelige dybde vil tilføje en ekstra dimension til publikums oplevelse.

Berit Barfred-Christensen, sopran:
Berit Barfred-Christensen er uddannet i Wien, og allerede i studietiden var hun solist i Wiens Musikverein, Konzerthaus, og på Wiener Kammer Oper. Fra 2006 til 2011 var hun solist på Badisches Staatstheater i Karlsruhe. I 2015 debuterede hun på den Jyske Opera som Despina i ”Cosi van Tutte”, og på Århus Sommeropera sang hun Vespetta i Telemanns ”Pimpinone” med Randers Kammerorkester under ledelse af David Ridell.

Danmarks Underholdningsorkester:
Danmarks Underholdningsorkester er landets eneste musikerejede orkester og har eksisteret som sådan siden januar 2015. Orkestrets rødder strækker sig dog 80 år tilbage til grundlæggelsen i 1939. Orkestret har opnået bred international anerkendelse igennem dets 20-årige samarbejde med chefdirigent Ádám Fischer og har samtidig formået at bevare en skarpsleben populærmusikalsk profil i Danmark. Med den ballast ønsker Danmarks Underholdningsorkester at bringe den symfoniske musik ind i fremtiden ved at skabe nye formater, der hviler på en stadig mere raffineret evne til at være i tæt kontakt med dét publikum, der søger de store oplevelser med orkestermusik inden for både den rytmiske og den klassiske genre.

Program:

Satser fra flg. værker:
L’Olimpiade RV 725, Ouverture
L’Olimpiade RV 725, “Siam Navi all’onde algenti”
Concerto for strings RV 159
Gloria, Domine Deus RV 589
Tito Manlio RV 738, “Sonno, se pur sei sonno”
Concerto for 2 violins RV 522
Concerto for strings RV 146
Four Seasons RV 269, Spring
Concerto for strings RV 127

Koncerten varer ca. 90 minutter – med ca. 60 minutters musik og 20-25 minutters lyrik – uden pause.

Billetpriser:

Voksen 290,- Unge under 25 år 210,-

Billetter kan bestilles på sjællandsteater.dk

Pressefoto