Der er gratis Shakespeare på Amphiteater Frederikshøj i Slagelse, når Sjællands Teater og Vestsjællands Teaterkreds præsenterer forestillingen TROILUS & CRESSIDA med det anmelderroste kompagni SHAKES. Forestillingen spiller lørdag d. 17. august kl. 18.30, og der er gratis adgang for alle.

Shakespeare-kompagniet SHAKES kommer til Frederikshøj med den vilde og smukke tragedie TROILUS & CRESSIDA.

Hanne Hansen, næstformand i Vestsjællands Teaterkreds udtaler i den forbindelse:

”Denne spændende Shakespeare-forestilling kommer til Frederikshøj som et samarbejde mellem Vestsjællands Teaterkreds og Sjællands Teater. Et samarbejde der har kunnet lade sig gøre på trods af vores forskelligheder som henholdsvis teaterforening og egnsteater. Et samarbejde der har været til gensidig glæde, og nu bliver til glæde for byens borgere – og som er støttet af Slagelse Kommune.”

Forestillingens handling kort

Vi befinder os i Troja, og krigen har raset i 10 år. Slagmarken er blodig og kaotisk. Scenen er præget af ussel hævntørst, kamp, støv og ekstrem heltedyrkelse. Følelserne er store, og sex og kærlighed præger den kaotiske handling.

Vi følger de unge elskende Troilus og Cressida, samt lederne af de græske og trojanske styrker, Hector og Agamemnon, og tonen i stykket veksler mellem vild komedie og mørk tragedie.

SHAKES er kendt for deres stærke musikalske og visuelle stil med mobil ladcykel-scene og masser af kostumer med fokus på genbrug af alle tænkelige materialer.

I forbindelse med samarbejdet med Vestsjællands Teaterkreds, udtaler Sjællands Teaters kunstneriske direktør i Slagelse, Peter Thieme:

”Jeg er virkelig glad for, at dette samarbejde kan lade sig gøre. Vi vil jo alle gerne præsentere publikum i Slagelse Kommune for rigtig meget godt teater, og med TROILUS & CRESSIDA af SHAKES kan vi tilbyde en forestilling, der ellers ikke ville komme til vores område. Jeg ser frem til flere kommende samarbejder.”

TROILUS & CRESSIDA er blevet godt modtaget af både publikum og anmeldere, med bl.a. disse ord:

★★★★★☆

”RABLENDE SKØN TEATERFEST

Shakes skærer lige igennem snik-snakken og fyrer fortællingen af for fulde gardiner i instruktør Thomas Hwans dygtige, flot timede og veloplagte iscenesættelse, som bør stornydes med picnictæppe, rosé og jordbær…

Jeg lover dig top underholdning fra start til slut. Zeus og kartofler til folket, som det siges!

En forestilling fuld af gakket sødme og ægte teaterglæde, som, du ikke skal snyde dig selv for.”

Jens Winther, detskuduse.dk

”Det er vidunderlig stagefight, som må have krævet mere end almindelig koreografi.

Det er mesterlig improvisation fra skuespillernes side, og det er umuligt ikke at overgive sig til deres veloplagthed.

… og så er der også tid til at nyde en sandwich, en pizza, et lille glas (husk lige at rydde op efter dig selv). Og tænk – det er ganske gratis.”

Steen Blendstrup, Pov.international

Om SHAKES

SHAKES er friluftsteater, hvor der ikke tages entré, og hvor spillepladsen ikke er indhegnet, eller har en indgang, hvor publikum skal forevise billet. Det er teater, som er kulturelt dannende, historisk formidlende og hamrende underholdende. Der spilles i parker, på torve og pladser m.m.

SHAKES ønsker at gøre scenekunsten bæredygtig. Det er et cyklende udendørs teater med relativt lavt energiforbrug, der spiller i det åbne rum. De har siden 2014 utallige gange genbrugt og ombygget de samme cykler. De har fra start fokuseret på genanvendelse af kostumer fra tidligere produktioner, omsyet/upcycled genbrugstøj og brug af andre materialer. De har ladet sig inspirere af det voldsomt stigende emballageforbrug i samfundet, og skrald der smides i det offentlige rum. Renæssanceskørter af måneders forbrug af mælkekartoner, parykker pyntet med cd’er, der ikke længere bruges, tomme vandflasker og dåser fra dagens møder, og kostumer lavet af ubrugte mundbind efter pandemien, er blot eksempler på det, de arbejder med.

SHAKES og Folketeatret har i de sidste 8 år haft en samarbejdsaftale om produktion af årets forestilling, der hvert år har premiere og spiller i Ørstedsparken midt i København i juni måned. I august turnerer forestillingen rundt i landet.

Det er Shakespeare, og det er super aktuelt!

Praktisk information

Forestillingen er gratis for alle, og der er ingen billetbestilling.

Der vil være salg af øl og vand, og publikum er velkomne til at medbringe egen madkurv og drikkevarer.

Publikum skal selv medbringe tæpper og hynder til at sidde på i det smukke udendørs amfiteater – og huske varmt tøj, da det kan blive koldt om aftenen, selv på en varm sommerdag.

Der vil være opstillet toiletvogn til rådighed.

Fakta om forestillingen

TROILUS & CRESSIDA

Produceret Af Shakes og Folketeatret

SPILLER

Lørdag 17. aug. kl. 18.30

Amphiteater Frederikshøj, Frederikshøjvej 3, 4200 Slagelse

PRIS

Gratis – billetbestilling ikke nødvendig

ALDER

Ung/Voksen

VARIGHED

60 min. ingen pause

Forfatter: William Shakespeare / Oversætter: Niels Brunse

Instruktør: Thomas Hwan

Scenograf: Julie Forchhammer

Dramatiker: Thomas Markmann

Skuespillere: Karin B. Heinemeier, Morten Brovn, Gustav Giese, Ari Alexander, Mathilde Eusebius

Scenemester/Værksted: Mads Hilden 

Lyddesign: Erik Christoffersen

Forestillingsleder/Rekvisitør: Pernille Kabell

Skræddersal: Ane Katrine Schyth Kjær

Administration: Christine Bibaud

Uddrag af sangen “I morgen er der også en dag” indgår i forestillingen. Skrevet af Andreas Odbjerg, Daniel Scheffmann, Emil Gemmer Schultz, Mads Dyrst, Mads Møller, Ole Bjørn Heiring Albertsen og Thor Nørgaard.

PRÆSENTERET AF

Sjællands Teater og Vestsjællands Teaterkreds

STØTTET AF

Slagelse Kommune og Business Slagelse Markedsføringsudvalg

Læs mere på www.sjællandsteater.dk eller på www.teaterkreds.dk

Foto: Folketeatret
Foto: Folketeatret
Foto: Folketeatret