I 50-året for John Ronald Reuel Tolkiens død vækker forfatter Jakob Levinsen, den legendariske verden af hobbitter, elver og orker til live, når Slagelse Biblioteker og Korsør Kulturhus inviterer til et spændende foredrag tirsdag den 14. marts kl. 19.00 i Korsør Kulturhus.

 Tolkien, der var en engelsk forfatter og professor i engelsk sprog og middelalderlitteratur,  er jo som de fleste bekendt ophavsmand til et af de mest velkendte og elskede universer, som siden 1950’erne har været med til at definere fantasygenren.

Hobbitten og Ringenes Herre er nogle af historiens mest succesfulde romaner og har været inspirationskilde til utallige storfilm, tv-serier og computerspil fra Harry Potter til Game of Thrones.

Katrine Jørgensen, Kulturformidler på Slagelse Biblioteker, er vært på aftenen og ser frem til at dykke ned i Tolkiens univers; ”Jakob Levinsen gøre os klogere på hvor en sky Oxford-professor fik ideerne fra til at ændre verdenshistorien – og det vil han gøre med udgangspunkt i hans egen bog ’Helte og hobbitter – Tolkien og hans verden’, som indkredser Tolkiens forfatterskab og dets fascinationskraft”

Jakob Levinsen er forfatter, kritiker, oversætter og en af Danmarks førende Tolkien-kendere. Hans ”Helte og Hobbitter” fra 2002 var den første samlede danske fremstilling af Tolkiens liv og værk.

Foredraget kan opleves tirsdag den 14. marts kl.19.00 i Korsør Kulturhus. Billetter kan købes på bibliotekerne eller på www.slagelsebib.dk og www.korsørkulturhus.dk.

Foto: Adrien Aletti, Unsplash