Nu er det igen muligt at springe i bassinerne i svømmehallen, spille håndbold i idrætshallerne samt besøge spillesteder og teatre. Som en del af genåbningsplanen er idræts- og kulturlivet igen åbnet både for foreninger og selvorganiserede. Dog stilles der krav om Coronapas for alle voksne på 18 år og derover.

Indendørs idræt for børn og unge under 18 år samt personer over 70 år er nu genåbnet. Det gælder både for foreninger og den selvorganiserede idræt. Dog stilles der krav om Coronapas for alle voksne på 18 år og derover. Indendørs organiseret idræt er også genåbnet for personer i alderen 18-69 år ligeledes med krav om Coronapas, men der er ikke åbnet for kontaktsport for denne aldersgruppe. Nyheden om genåbningen glæder især Kultur- og Fritidsudvalget i Slagelse Kommune.

Stort skridt mod mere normal hverdag

– Ligesom så mange andre har vi ventet med længsel på, hvornår kultur- og fritidslivet igen kunne åbne. Mange foreninger har tænkt kreativt og rykket træningen udendørs de steder, hvor det har været muligt. Vi tager nu et stort skridt frem mod en mere normal hverdag, og vi vil i udvalget gerne takke medarbejderne i Kultur og Fritid for at have rykket så hurtigt efter retningslinjerne for genåbningen kom. Vi glæder os til at vores faciliteter igen bliver taget i brug, så både børn, unge, voksne og ældre igen kan dyrke fællesskabet og idrætten og nyde kulturen, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (A).

Genåbningen betyder, at der stadig vil være nogle restriktioner bl.a. i forhold til antal. Restriktionerne for idrætshaller, svømmehaller mv. kan ses på slagelse.dk/corona.

En del af fællesskabet igen

– Corona har vendt op og ned på vores hverdag. Fællesskaberne og relationer har været svære at vedligeholde, så den gradvise genåbning af ikke mindst kultur- og fritidslivet er i den grad tiltrængt. Ud over at genåbningen giver os mulighed for igen at få et aktivt fritidsliv, hvor vi kan dyrke vores sport, så giver det os i høj grad mulighed for igen at blive del af et fast fællesskab uanset om det er sammen med læseklubben, svømmeholdet eller løbeklubben. Både børn, unge, voksne og ældre har brug for at være en del af fællesskabet som foreningslivet giver, for det styrker os fysisk, mentalt og sundhedsmæssigt, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Ahlgren (V).

Husk Coronapasset

Den store forskel for alle udøvere og besøgende i denne genåbning er, er at alle gæster over 18 år skal vise coronapas i indgangen for at komme ind til alt foreningsidræt og anden aktivitet på kultur- og fritidsområdet. Uden coronapas er der desværre ikke adgang til idræts- og kulturfaciliteter.

Foto: ABW