Enhver jul sukker efter fantastiske juleeventyrer, og enhver jul bliver belønnet med lige netop disse. Sendefladerne på statsradiofonien bliver ryddet til fordel for bl.a. Disneys juleshow, der er en hyggelig tradition i mange hjem, inden den fantastiske julemad bliver serveret.

Hvad der efterhånden også er en tradition er, at Krabasken sætter et juleeventyr op i de eventyrlige rammer på Slagelses bedste amatørteater. Og i denne sæson står instruktøren Nicki Reinhold Byel bag opsætningen af ‘Peters Jul’.

peters-jul002Midt i Kongens København er der travlt med alle juleforberedelserne – tjenestefolk styrter omkring for at nå det hele til den rige familie, hvor drengen Peter har svært ved at sidde stille; det har han ikke kun på grund af julen, men fordi han har godt og grundigt krudt i bagdelen. Og den krudt tager Peter ud på alverdens eventyr – noget må ske!

Og noget sker. På et af sine eventyr støder Peter ind i Rasmus, der er en fattig baggårdsknægt. Et liv, der fascinerer den naive Peter. Rasmus har lært at stjæle for at klare sig, men han vil ikke. Allerhelst vil han ud af den fattigdom, som han er fastholdt i – også selvom fattiggårdens Fie med hele sin sjæl forsøger at gøre julen god for fattigfolkene. Pludseligt øjner både Peter og Rasmus en mulighed for at ændre på de liv, som de hver især finder en smule triste; en myte siger, at en snemand kan opfylde ønsker – og derfor ønsker de at bytte liv.

De to drenge finder pludseligt sig selv i helt nye roller. Peters bløde, varme seng er erstattet af en kold, kedelig baggård, hvorimod Rasmus har fået et fantastisk liv med alle de glæder, som Peter før forsømte. Peter vil gerne have sit gamle liv tilbage – og især da han er nødt til at bryde ind i sit eget hjem, så er det nok for Peter. Derfor må de to drenge finde en løsning, som alle kan være tilfredse med.

Peters Jul er et rigtigt juleeventyr med fantastiske, velskrevede sange fra den klassiske opsætning med et twist af Charles Dickens’ “Oliver”. Du kan købe dine billetter via Krabasken, hvor det ligeledes er muligt at erhverve sig et sæsonkort.

Spilletider:
Fredag d. 20. november, kl. 20.00
Lørdag d. 21. november, kl. 15.00
Søndag d. 22. november, kl. 15.00

Onsdag d. 25. november, kl. 15.00
Fredag d. 27. november, kl. 20.00
Lørdag d. 28. november, kl. 15.00
Søndag d. 29. november, kl. 15.00

Onsdag d. 2. december, kl. 20.00
Fredag d. 4. december, kl. 20.00
Lørdag d. 5. december, kl. 15.00
Søndag d. 6. december, kl. 15.00

Onsdag d. 9. december, kl. 20.00
Fredag d. 11. december, kl. 20.00
Lørdag d. 12. december, kl. 15.00
Søndag d. 13. december, kl. 15.00