Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Slagelse Kommune i tidsrummet 2022/01/31 til 2022/02/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spritbilister

Den sureste uge er betegnelsen for den gråmelerede og kolde uge her i februar, hvor der er ekstra fokus på skolepatruljer og deres indsats med at sikre skolekammeraternes vej til skolen. Initiativet kommer bl.a. fra Rådet for Sikker Trafik og understøttes af både politi og kommuner. Politibetjente fra lokalpolitiet er derfor ude ved forskellige skoler i politikredsen i “myldretiden” om morgenen. Onsdag var politiet ved Holmegaardsskolen i Fensmark, Broskolen i Korsør, Lille Næstved Skole i Fuglebjerg, Vor Frue Skole i Næstved og Kobberbakkeskolen Rønnebæk. Alt forløb til alles tilfredshed, og i Rønnebæk talte politibetjentene med nogle forældre, der blev opfordret til at køre efter forholdene og tage hensyn til de mange andre trafikanter på stedet.

Hændelser

Slagelse: Havde amfetamin i lommen
En 33-årig mand fra Slagelse havde fem gram amfetamin i lommen, da han blev visiteret på et værtshus søndag klokken 3.30 Han blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer.

Korsør: Forsøgte at stikke af fra politiet
Onsdag klokken 20.00 standsede politiet en bilist på Egersundvej i Korsør, men da hans bil holdt stille, sprang han ud af bilen og stak i løb. Han blev dog hurtigt indhentet og anholdt. Dels havde han ikke noget kørekort, og dels viste en narkotest, at han var påvirket af cannabis. Desuden havde han filmet politiet med sin mobiltelefon gennem bagruden af bilen, og han havde kørt venstre om et helleanlæg. Derfor blev han sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, for at bruge sin mobiltelefon under kørslen, for at køre venstre om et helleanlæg og endelig også for ikke at have rettet sig efter politiets anvisninger. Det var en 21-årig mand fra Korsør, og efter at der var taget en blodprøve, blev han løsladt igen klokken 21.14. Ejeren af den bil, han havde kørt i – en 46-årig mand fra Korsør – blev efterfølgende sigtet for at have overladt sin bil til en person uden kørekort.

Tappernøje: Smadrede en rude – sigtet for hærværk
Politiet fik onsdag klokken 21.54 en anmeldelse fra et vidne, der havde hørt larm fra en ubeboet ejendom på Sjoltevej ved Tappernøje. På baggrund af oplysningerne fra vidnet standsede politiet kort efter en bil med en 21-årig mand fra Greve ved rattet. Der var tre unge mænd i på 16-17 år med i bilen. En 16-årig fyr fra Greve indrømmede, at de havde været på ejendommen, og at han havde kastet en sten gennem en rude. Han blev herefter sigtet for hærværk. Der blev desuden fundet tre raketter og et kanonslag i bilen, og den 21-årige blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Slagelse: Den sureste uge
Det kan være mørkt og koldt og vådt og trist i denne tid – alligevel gør skolepatruljerne en kæmpe indsats over hele landet. For at kvittere for indsatsen fejres skolepatruljerne landet over under overskriften “Den sureste uge”. På Marievangsskolen i Slagelse medbragte politiets patrulje slik og juice som medlemmerne af skolepatruljen konsumerede, mens patruljen overtog deres pligter i tidsrummet

Slagelse: Tigger anholdt
En 42-årig mand blev anholdt og sigtet for betleri efter forbipasserende i går klokken 12.23 havde observeret, at han havde siddet og tigget ved indgangen til et indkøbscenter i Slagelse. Manden har et opholdsforbud mod at befinde sig på stedet i forvejen. Han blev derfor indbragt til Slagelse Politistation, hvor han blev afhørt og derefter løsladt igen.   

Korsør: Rygning forbudt
Tirsdag klokken 2.24 blev politiet kaldt til Korsør station, da en mand, der var med toget fra København, havde været opfarende og aggressiv og havde røget i toget. Vidner havde set, at den pågældende overfusede togføreren, og da politiet ankom til stedet, blev den rygende og rejsende identificeret som en 41-årig mand fra Korsør. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Korsør: En påhængsvogn med tyvekoster
Politiet standsede tirsdag klokken 3.35 en bil med tre personer i, og der var spændt en udlejningspåhængsvogn på bilen. Da politiet tjekkede påhængsvognen, fandt betjentene forskelligt værktøj, og de tre personer i bilen gav lidt forskellige forklaringer på, hvor værktøjet kom fra, og hvad de egentlig foretog sig på landevejen på den tid af natten. Gået på klingen erkendte den ene, at der var tale om tyvekoster, som var stjålet fra en adresse i Korsør. De blev derfor alle tre sigtet for tyveri. Det var en 20-årig kvinde, der var sammen med en 24-årig mand og en 33-årig mand, alle fra Næstved. Politiet skal nu klarlægge de nærmere omstændigheder ved tyveriet.

Slagelse: 16-årig stjal gavekort og sprut
Personalet i Vestsjællandscenteret tilbageholdt fredag klokken 15.19 en 16-årig fyr, der havde stjålet forskellige varer. Det var nogle gavekort til Xbox og tre flasker spiritus til en værdi af lidt over 3.000 kroner. Den 16-årige blev anholdt og taget med til afhøring på politistationen. Han er sigtet for butikstyveri og blev løsladt igen klokken 17.10.

Slagelse: Lang stribe sigtelser for overtrædelse af færdselsloven
Politiet standsede lørdag klokken 1.13 en 27-årig mand fra Slagelse. Det lykkedes dog først at standse bilisten efter en længere tur gennem Slagelse: Politibetjentene bemærkede den 27-årige i krydset Rosenkildevej/Ndr. Riggade, hvor han kørte over for rødt og fortsatte videre til Kierulffsvej. Her smed han bilen og forsøgte at stikke af, men det lykkedes dog ikke. Den 27-årige blev løbet op og anholdt kort efter, og han blev sigtet for spiritus- og narkokørsel, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for at køre over for rødt. Desuden havde han 1,6 gram hash og 0,1 gram kokain på sig, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Da han ikke havde noget kørekort, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Slagelse Trelleborg Alle Prøvehus Onsdag kl. 16 – torsdag kl. 6.30 Værktøj
Korsør Revvej Hus Onsdag klokken 10.30-18.00 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Korsør Motalavej Lejlighed Fredag kl. 11.45 – 14.45 Smykker, pas og udenlandsk valuta

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Slagelse Kongelyset Onsdag klokken 8.05 Bestilt færdselskontrol: Ingen sager.
Slagelse Herluf Trollesvej Fredag klokken 7.27-8.19 Bestilt færdselskontrol: Ingen ager
Korsør Tårnborgvej Onsdag klokken 12.00-13.30 En blev sigtet for ikke at have spændt sikkerhedsselen
Slagelse Sorøvej/Slagelsevej Tirsdag klokken 20.20-21.20 Tre blev sigtet for at køre for hurtigt, og alle tre står til et klip i kørekortet
Slagelse Mandag klokken 19.00-20.15 Ingen sager

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Korsør Skovvej Torsdag klokken 11.31-13.30 351 3 50 km/t 60 km/t
Korsør Tårnborgvej Torsdag klokken 13.20-15.00 325 1 50 km/t 63 km/t
Skælskør Sorøvej Torsdag klokken 7.24-11.00 229 3 50 km/t 84 km/t En betinget frakendelse
Slagelse Slagelse Landevej 7.16-13.30 2403 8 80 107 0
Slagelse Sdr. Ringgade Lørdag kl. 7.13 – 13.30 1191 0
Slagelse Sdr. Ringgade Søndag kl. 7.32 – 13.30 742 2 60 km/t 74 km/t

 

Foto: ABW