Ringsted, Næstved og Slagelse Kommune er alle med, når der i september og oktober afvikles Veteran Match landet over. De tre kommuner har indledt et samarbejde for at støtte danske soldaterveteraners kamp for en bedre tilværelse og hjælpe dem med at komme i beskæftigelse til en jobmatchdag.

Når danske krigsveteraners indsats i verdens brændpunkter hyldes og anerkendes landet over til Veteran Match i september og oktober, er Ringsted, Næstved og Slagelse Kommune med. De har indledt et tværkommunalt samarbejde, der skal støtte veteraners kamp for en bedre tilværelse og hjælpe veteraner i beskæftigelse som eksempelvis flexjob, virksomhedspraktik eller fuldtidsarbejde.

Mange af veteranerne har betalt en ultimativ pris og kæmper i dag en kamp som følge af militære udsendelser i krigszoner, der har givet ar på krop og sjæl. Derfor bakker de tre kommuner op om det gode formål og er med i initiativet for at hjælpe skadede og/eller ledige veteraner med at finde et job, når jobmatchdagen afvikles den 13. september hos TMS Ringsted.

Godt samarbejde giver effektive indsatser

Det er første gang, flere kommuner går sammen om Veteran Match, men det er langt fra første gang Ringsted, Næstved og Slagelse Kommuner samarbejder på tværs.

– Veteranområdet er en af de indsatser, hvor Ringsted, Næstved og Slagelse Kommune historisk set altid har haft et tæt samarbejde og udvekslet erfaringer og viden. Vi ved, at et godt samarbejde om både stort og småt er med til at udvikle endnu mere effektive indsatser og styrke vores tilbud til tidligere udsendte kommunerne imellem. Derfor er det helt naturligt for os, at vi går med i arbejdet omkring og bakker op om Veteran Match i Ringsted, siger borgmester i Slagelse Kommune, Knud Vincents (V).
Jobmatchdagen afvikles i tæt samarbejde med DIF Soldaterprojekt fra Danmarks Idrætsforbund samt TMS Ringsted, der spiller i landets bedste håndboldrække for mænd, HTH Herreligaen. Til jobmatchdagen stiller både Ringsted, Næstved og Slagelse Kommuner med jobkonsulenter og arbejdsmarkedschefer, og ambitionen er at skabe match mellem veteraner og de lokale virksomheder, som er inviteret af TMS Ringsteds sponsor- og erhvervsnetværk.

– Samarbejdet her er et godt eksempel på, hvordan kommuner kan arbejde sammen med foreninger og virksomheder og være med til at finde fælles løsninger på udfordringer. Der skal lyde en stor tak til Danmarks Idrætsforbund og til TMS Ringsted for at ville være med til initiativet og endelig også alle de virksomheder, som stiller op. Vi håber, at det på matchdagen kan lykkes at skabe nogle rigtig gode match mellem veteraner og virksomheder, siger Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted Kommune.

– Jeg er glad for, at vi med Veteran Match kan hjælpe veteranerne endnu bedre med at finde præcis det arbejde, der passer til deres kompetencer, udfordringer og behov. Det er afgørende at have noget at stå op til. Vi kan bidrage til, at veteranerne bliver en del af et fællesskab. Samtidig kan vi hjælpe virksomhederne med at rekruttere arbejdskraft og vise dem, hvad det er for særlige kompetencer og værdier, veteranerne kan tilføre deres virksomhed, supplerer borgmester i Næstved, Carsten Rasmussen (S).

Hyldestkamp til ære for veteraner i DKTV Arena

På selve jobmatchdagen vil der desuden blive arrangeret idrætsaktiviteter, der skal skabe en behagelig og afslappet stemning mellem veteraner og virksomheder. Derudover dedikerer TMS Ringsted hjemmekampen mod Roskilde Håndbold den 16. september til Danmarks veteraner for at anerkende deres indsats.

Der er kampstart til den officielle hyldestkamp i DKTV Arena på Tværalle 8, 4100 Ringsted, klokken 19.30.

Er du veteran – eller kender du en veteran – der kunne være interesseret i at være en del af Veteran Match 2022, foregår tilmelding til jobmatchdagen i Ringsted via følgende link på Veteran Match-hjemmesiden: www.dif.dk/samfundsansvar/veteran-match/jobmatch.

Fakta:

Formålet med Veteran Match 2022 er at hylde de danske veteraner og skabe gode rammer for at få dem ud på arbejdsmarkedet.

Bag Veteran Match står DIF Soldaterprojekt, alle fodboldklubber fra Superligaen, hele Metal Ligaen (ishockey), stort set alle klubber fra HTH Herreligaen (håndbold) samt en lang række kommuner over hele landet.

Poul Due Jensens Fond/Grundfos Fonden bidrager med økonomisk støtte til at finansiere Veteran Match.

I alt bliver der i september og primo oktober afviklet 35 hyldestkampe fordelt på 3F Superliga, Metal Ligaen og HTH Herreligaen.

Derudover bliver der afviklet seks jobmatch-dage i Ringsted, Odense, København, Aarhus, Viborg og Herning.

Læs mere på www.veteranmatch.dk, hvorfra veteraner og virksomheder også kan tilmelde sig.

Foto: JDL