Lørdag den 13. november klokken 13-17 holder Slagelse Kunstforening fernisering på en vild og fantastisk udstilling af dels et udvalg af Roald Als tegninger, der er politisk og almenmenneskelig satire på højt plan, og keramik af Annette Valstrøm, som på forunderlig vis også er skæve kommentarer til vor tids virkelighed. Udstillingen åbnes af Kristian Hvitnov, der er som altid gratis adgang, og Slagelse Kunstforening serverer en lille forfriskning, som er sponseret af Slagelse Vinkompagni. Roald Als vil være til stede ved ferniseringen.

Roald Als er født i 1948 og har livet igennem leveret tegnede kommentarer til især det politiske livs dårskab og vildfarelser. I politiske tidsskrifter, i Weekendavisen og de seneste mange år i Politiken har han spiddet og udstillet politiske ideer og profiler, når de har vovet sig ud på tynd is. Han er om nogen en fuldgyldig eksponent for den danske ytringsfrihed, som tillader os at grine åbenlyst, når fine folk i betydningsfulde poster i dansk samfundsliv en sjælden gang imellem dummer sig eller tager sig selv lidt for højtideligt. Udstillingen samler kommentarer til samfundsudviklingen gennem næsten et halvt århundrede.

Annette Valstrøm er keramiker. Hun er født i 1951, og den første mere formelle uddannelse fik hun på Billedskolen Lolland i årene 1976-79. Derefter, i begyndelsen af 1980’erne tog hun studieophold i det italienske centrum for keramik fra øverste hylde, byen Albisola.
Hun siger selv, at hendes værker er en verden af magi. ”Magien opstår i mit møde med materialet. Dugfrisk, ukendt som om vi aldrig havde set og mærket hinanden før.” Skulle man være i tvivl om hendes indgang til den magiske realisme, behøver man blot lægge mærke til, hvad hun kalder sine arbejder. En gruppe figurer kalder hun Englevæsner, en anden Sære Væsner. Hun laver også Menneskefigurer og Krukker. Det er keramik, det er kunst, og så er det en helt speciel fremmed verden, vi ikke har set magen til tidligere.

Roald Als udtrykker sig ikke kun i tegninger, men også i ord. Han har et fint forfatterskab bag sig, nævnes kan blandt andet den muntre kogebog ’Kvinderne ud af køkkenet’. Slagelse Kunstforening er stærkt begejstret over at kunne invitere til et foredrag med Roald Als. Det sker torsdag den 25. november klokken 19 i Røde Tårn. Det er gratis for medlemmer, og koster 100 kr. for alle andre interesserede. Tilmelding er nødvendig, og skal ske til bestyrelsen@slagelsekunstforening.dk senest fredag den 19. november

Pressefoto