21 % af borgerne i Slagelse Kommune ryger dagligt, men undersøgelser viser, at mange faktisk har et ønske om at stoppe med at ryge. For at støtte op om det ønske starter Slagelse Kommune den 25. august et nyt rygestopforløb i fem lokalområder. Holdene giver mulighed for, at man i fællesskab med f.eks. badmintonklubben, naboen eller lokalrådet kan kvitte smøgerne tæt på, hvor man bor. Rygestopholdene er gratis, og der er stadig ledige pladser.

Bor man i eller tæt på Dalmose, Magleby, Tårnborg, Vemmelev eller Vestermose og har man overvejet at kvitte smøgerne, så kan det efter sommerferien blive endnu nemmere. I januar 2019 startede Slagelse Kommune et nyt rygestoptilbud, hvor fællesskabet og det sociale var i fokus kombineret med viden og værktøjer fra rygestoprådgiverne. Pga. Corona er tiden stadig ikke helt til de store fælles forsamlinger, men rygestop kombineret med støtte fra fællesskabet er stadig med til at give gode resultater. Derfor rykker rygestoprådgiverne ud til de fem lokalområder, så man kan kvitter smøgerne i fællesskab i små hold lokalt.

Fællesskabet er med til at bevare motivationen

– Vi siger ikke, at det bliver nemt. Men hvis du får rådgivning før og under dit rygestop, har du fem gange så stor chance for at holde fast i din beslutning. Samtidig kan vi se, at fællesskabet har stor betydning for at bevare motivationen for rygestop både under og efter forløbet. Derfor laver vi rygestoptilbuddene ude i lokalområderne så man kan følges med sin nabo eller måske være flere medlemmer fra en forening som i fællesskab melder sig til at kvitte smøgerne i deres lokalområde, siger rygestoprådgiver Anja Pedersen fra Slagelse Kommune.

Gratis aftenhold

Tilbuddet er til alle rygere uanset, om man ryger 10 eller 60 cigaretter om dagen. På holdet får man de bedste værktøjer, den nyeste viden og nogle dygtige rygestoprådgivere til at hjælpe sig godt gennem rygestoppet. Der kan være 6-8 personer på holdene og alle møderne ligger om aftenen fra
18.30-20.00. Første mødegang er 25. august, og der vil i alt være 7 mødegange. Det er gratis at være med på et hold, og alle deltagere får tilskud til nikotinprodukter og rygestopmedicin.

En række forskellige rygestoptilbud

– Det er ofte svært at sige farvel til cigaretterne, men alligevel har mange et ønske om det. Derfor har vi en række forskellige rygestoptilbud, som kan hjælpe med støtte op om beslutningen og motivationen for at kvitte smøgerne. Vi håber i Forebyggelses- og Seniorudvalget, at mange vil se de nye lokale rygestoptilbud som en god mulighed for at blive røgfri i det lokalområde, hvor man bor, så transporten ikke længere bliver en forhindring, siger formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz (A)

Bor man ikke lige tæt på et af de fem lokalområder er der også mulighed for at deltage i et online rygestopforløb. Man kan tilmelde sig og læse mere om alle hold på www.slagelse.dk/sammen-kvitter-vi

Pressefoto