Læseklubber, samtaleklubber, lytteklubber, kulturklubber eller måske filmklubber? Der er noget for enhver smag med Slagelse Biblioteker og Borgerservices mange nye klubber hen over efteråret.

Fællesskaber og mental sundhed

Studier viser, at fællesskaber og social interaktion er lige så vigtig for os mennesker som frisk luft og motion. Slagelse Biblioteker og Borgerservice vil være med til at øge livskvaliteten med en lang række klubber fulde af hyggelige og lærerige ting, man kan være fælles om. Her kan man blandt andet læse sammen, synge, hækle, lytte til god musik, spille brætspil, se film og snakke om podcasts. Listen er lang. Og man kan endda også få hjælp til at lave sin egen klub!

Læseklubber og læseglade

Læseklubber har altid været populære, og denne sæson byder også på flere af slagsen. Man kan melde sig til en læseklub af den mere traditionelle slags med Nordisk November-læseklubben, hvor der skal læses og ses film af høj nordisk kvalitet. Der udbydes også lidt anderledes bogklubber som Læs bogen, se filmen, der som navnet antyder kombinerer bøger med filmatiseringer. Læseklubben Ugens bedste historie har fokus på guidet fælleslæsning og en god snak.

Samtaleklubber

Samtaleklubber er det sidste nye. Der er fokus på samtaler, der kan tage udgangspunkt i forskellige aktuelle emner. BiblioteksBriksen tager f.eks. udgangspunkt i podcasten Svend Brinkmanns Briks på DRs P1, der tidligere har haft temaer som forældreskab, afmagt og barndom. Man kan også komme med på en spændende tidsrejse med klubben Metropoler i 1920’erne, der er en kulturel rejse tilbage til de brølende 1920’ernes Paris, London eller New York. Er man mere til dansk litteratur er klubben Danske favoritter måske noget. Her drøftes DR Romanprisen og danske romaner fra de sidste 20 år i anledning af Litteratursidens 20-års fødselsdag.

Filmklubber

Efteråret indbyder til filmhygge i mørket, når bibliotekerne inviterer til Nordiske filmdage, hvor der vises film fra vores nordiske nabolande. Traditionen tro vil der også være en masse inspirerende filmvisninger, når BiblioBio og dokumentarfilmklubben DOK kører af stablen hen over efteråret.

Kulturklubber

Med kulturklubberne kan man blive klogere på alverdens ting. Det er blandt andet muligt at gå på opdagelse gennem oplæsning og musik i forskellige temaer med Torsdagshjørnet, lytte til sprød musik med Lytteklubben eller hækle grydelapper og trøstemus med andre til Hæklehygge. Man kan også få rørt stemmebåndene til fællessang eller spille det nervepirrende brætspil Unlock!

Datoer, steder og tilmelding kan man læse mere om i Slagelse Bibliotekernes nye efterårsprogram på bibliotekerne eller på slagelsebib.dk

Pressefoto