acvAutisme Center Vestsjælland åbnede midt i januar det nye sansehus, Snoezelhus. Sansehuset skal stimulere sanser og nærvær for beboere og brugere igennem bl.a. discokugler, vandsenge, visuelle effekter og dyner lavet af kugler.

Autisme Center Vestsjælland har 270 brugere og beboere og ca. 600 medarbejdere, der alle får glæde af det nye Snoezelhus. Snoezelhuset, der ligger i Centerets eksisterende bygninger på Rosenkildevej 85 i Slagelse, har været 3 år undervejs og er kun det andet af sin slags på Sjælland. Førhen skulle beboere og brugere til Gentofte for at besøge Snoezelhuset der.

Sansehuset består af 3 rum, der alle er designet til at få brugere og beboere til at arbejde med deres sanser og føle velvære. I første omgang bliver 50 medarbejdere uddannet i at anvende sansehuset, der har tilbud til alle fra 6 år og opefter. Det er nemlig ikke kun autister, der kan få glæde at Snoezelhuset. Mennesker med f.eks. demens, hjerneskader eller psykiske lidelser har også gavn af at få stimuleret sanserne i Snoezelhuset.

Ordet ”Snoezel” kommer fra Holland og betyder at blunde eller sove, da huset skal give beboere og brugere følelsen af tryghed og velvære. Det er dog ikke helt tilfældigt at ordet kommer fra Holland, det gør selve konceptet også. Snoezelhuset er skabt efter et Hollandsk koncept, hvor alle sanser og indtryk påvirkes og skærpes gennem f.eks. lys, lyd, former og farver. Det giver, udover træning af sanserne, mulighed for at skabe større fortrolighed og kontakt mellem medarbejder og beboer.

Del på sociale medier