Ghita Pelle
Ghita Pelle

Der er mange nye og gamle traditioner på Trelleborg Friskole i Hejninge, og fastelavn er en af dem. Fredag den 6. februar fejrer Trelleborg Friskole fastelavn for skolens elever, inden de går på vinterferie. Det er en gammel tradition som skolen vægter højt, og i år er ingen undtagelse. Skoleleder Ghita Pelle fortæller her, hvad det indebærer.

Hvordan markerer I fastelavn i år?
Fastelavn er en fast tradition på Trelleborg Friskole. Vi fejrer det næsten altid fredag før vinterferien, uanset hvornår fastelavnen ligger. Dagen starter med, at eleverne møder udklædte, så synger vi morgensang, og så mødes vi alle inde i hallen og slår katten af tønden. Der bliver kåret den flotteste, sjoveste og mest kreative udklædning, samt kattekonge og kattedronning. Dagen slutter kl. 12, hvor alle går på vinterferie.

Hvad tror du bliver de mest populære udklædninger i år – til drenge og til piger?
Det er altid svært. Jeg tror, at for pigernes vedkommende er det gerne prinsesser, der er populære. Dem er der altid mange af. Med hensyn til drengene er det gerne forskellige actionmen der hitter. Men jeg vil nu sige, at forældrene herude faktisk plejer at være meget kreative til selv at lave dragter, og finde på gode ideer til dragter, som er specielle og anderledes end dem man kan købe i butikkerne.

Hvad er der i tønden?
Nogle år har vi haft karameller i, men vi satser dog på noget mere sundt. Det kan være appelsiner og den slags ting, som godt kan holde til slagene og til at falde på gulvet.

Er fastelavnsriset en uddøende tradition?
Ja, jeg tror det er ved at være en uddød tradition efterhånden. Jeg ved, at de små nede i SFO’en har haft lavet nogle fastelavnsris selv og pyntet dem osv., men det er ikke noget vi har haft tradition for at gøre.

Er der plads til at fejre både halloween og fastelavn?
Vi satser mest på fastelavn. Halloween bliver dog også markeret her, men slet ikke på samme måde eller i samme omfang som fastelavn.

/SH

trelleborg friskole

Del på sociale medier