Lina Rafn fra Infernal
Lina Rafn fra Infernal

Den 29. maj åbnes portene til det traditionsrige Sørby Marked 2015, i år med Infernal på programmet. Siden den spæde start i 1981 har arrangementet efterhånden udviklet sig til en veritabel folkefest med mere end 60.000 gæster på markedets tre dage. Formålet har lige fra starten været at levere et overskud til fordel for Sørbymagle Idrætsforening.

Sørby Marked har noget for enhver smag og for alle aldre. Det er musik, festlig stemning og højt humør, og normalt arter vejret sig. Årets musikalske hovednavn i 2015 er danske Line Rafn i spidsen for Infernal, der lørdag den 30. maj indtager den store friluftsscene på markedspladsen. Dødspoppatruljen og The Late Show tager efterfølgende over i Danseteltet, så der er garanti for fest til langt ud på natten.

Der vil som altid være et stort, bredt og folkeligt musikprogram, som du kan se her: Program 2015.

Kræmmermarked
Der er et tivoli til børn og barnlige sjæle, og med omkring 200 kræmmere, der sælger alt mellem himmel og jord, kan enhver som besøger Sørby Marked gøre en god handel. Skulle man blive sulten eller tørstig under besøget, giver de mange spisesteder på markedspladsen rigelig mulighed for at tilfredsstille disse behov.

Sørby Marked har mere end 5.000 parkeringspladser, og der er gratis adgang. Men husk alligevel kontanterne, da fristelserne og indkøbsmulighederne står i kø, de tre dage markedet varer.

De mange mennesker gav tilbage i 2004 arrangørerne bag Sørby Marked en god ide, og erhvervsudstillingen åbnede det første år med 35 stande, hvor lokale og regionale erhvervsdrivende præsenterer produkter til hus, have og garage. I 2014 var der 80 deltagende virksomheder, der brugte dagene til at markedsføre deres produkter over for de mange besøgende.

damefrokost
Damefrokost

Damefrokost
En særlig og fast tradition på Sørby Marked er årets Damefrokost. Lørdag eftermiddag bliver mere end 200 kvinder i fire timer opvartet og serviceret af mandlige tjenere i højt humør og med nøgen overkrop. Menuen står på god mad, fri bar og mandestrip.

Prisen er 350 kroner, og man skal være kvinde, fyldt 18 år og iført en hat, da den bedste hovedbeklædning præmieres. Det plejer at være et tilløbsstykke, og i år bliver ingen undtagelse.

Arrangørerne af Sørby Markeds Damefrokost melder således om, at halvdelen af billetterne blev solgt på bare 20 minutter, da der blev åbnet for billetsalget.

 /JOJ