SONY DSC
Tilskuere på plads i solen

Radikale og Radikal Ungdom i Slagelse havde inviteret samtlige partier til at stille med et hold onsdag d. 10. juni til et lille afbræk i valgkamp, debatter og andre hjernevridende tiltag. Det var til fordel for en beachvolley-turnering på banerne bag ved Slagelse Gymnasium.

SONY DSC
DSU og VU i kamp

Man må sige, at arrangørerne havde været heldige med vejret, hvilket også kunne ses på antallet af tilskuere, der talte godt 50 mennesker bredt repræsenteret; både DSU, VU, KU og RU var på plads som tilskuere. I alt var opstillet 4 hold, RU, DSU og VU med 2 hold. Men ikke kun ungdommen var repræsenteret, også partiernes folketingskandidater var på plads til en eftermiddag i sandet. Med på Radikal Ungdoms hold spillede Troels Brandt og med på Venstre Ungdoms hold spillede Morten Dahlin, så der var for alvor lagt op til en duel imellem disse to. Tom Block nøjedes med at se til fra sidelinjen.

Musikken pumpede fra et trækvognslignende højtaleranlæg nærmest bygget til anledningen, og så gik turneringen ellers igang. Gejsten var høj på de startende hold, hvor Morten Dahlins VU1 bankede DSU, der ikke rigtigt bed fra sig i eftermiddagens turnering. Næste kamp skulle stå imellem RU og VU2, hvor RU hev en sejr hjem efter at være nede med et sæt. Efter dette opgør skulle VU2 igen i opgør mod DSU, der endnu engang måtte se sig slået af et Venstre-hold.

SONY DSC
Radikales folketingskandidat Troels Brandt

Som turneringens første kampe blev afviklet, skulle et mønster vise sig. At kampen skulle stå mellem et af de to VU-hold og RU. Så da Morten Dahlins VU1 tørnede sammen med RU, havde de fra sidelinjen hentet folketingskandidat Troels Brandt på banen – en erfaren volley-spiller med over 300 kampe på cv’et som divisionsspiller. Første sæt var nervepirrende, og VU1 med Morten Dahlin hev et sikkert første sæt hjem. Efter en lille peptalk hos begge hold var RU som forvandlede i både 2. og 3. sæt, hvor de nærmest fejede VU1 af banen.

11425121_997757596901123_2490243830886991433_o
Morten Dahlin og holdkammerater

Netop derfor kunne RU også spille sig til en sejr i sidste opgør mod DSU. Kampen blev aldrig rigtig spændende, og RU kørte en sikker sejr hjem. Og dermed havde RU hentet 3 sejre, VU2 endte med 2 sejre, VU1 med en enkelt og DSU med 0 sejre.

Der var meget højt humør og god stemning til denne uformelle sammenslutning af ungdomspartier – og flere af formændene fra foreningerne opfordrede til flere tværpolitiske arrangementer.

/Theis Schønning